29 / 03 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Gölcük'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Bakan Fikri Işık, Gölcük'te kentsel dönüşümün başlayacağını, Denizevler ve Sanayi sitesi ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bu ay Gölcük'te son imzaları atacaklarını söyledi.



Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gölcük Belediyesi'nin düzenlediği Koordinasyon toplantısına katıldı. Aşiyan Tesislerinde yapılan toplantıya Bakan Işık dışında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, vali yardımcıları, il müdürleri, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP Milletvekili Adayları Yalçın Coştur ve Yahya Coşkun, AKP Gölcük ilçe Başkanı İdris Alp katıldı. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez programı nedeniyle toplantı başlamadan ayrıldı. 



"EN BÜYÜK İHTİYAÇ KENTSEL DÖNÜŞÜM"

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Ellibeş, 1999 depreminin ardından Gölcük'ün yeniden yapılanmaya başladığını belirterek, Bakan Fikri Işık'ın bu süreçte her zaman yanlarında olduklarını kaydetti. Gölcük'te hayati sorunlarının kalmadığını belirten Ellibeş, "Elbette her şey bitmedi. Yeni talepler ve yeni hizmetler ortaya çıkıyor. Bundan sonra içinde ihtiyaç ve taleplerimiz olacaktır. Bu noktada Bakanımızın yanımızda olacağına inanıyorum. Gölcük'ün yeniden dirilişi olacak kentsel dönüşümün başlamasını istiyoruz" dedi. 


BAKANİMİZ MÜJDEYİ VERDİ 

Denizevler ve Çarşı Merkezi ile ilgili kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten Bakan Fikri Işık, "Bakanımız müjdeyi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımı ile Gölcük'te protokol yaparak son imzayı koymuş olacağız. Acıları hep beraber yaşadık. Biz elimizden geldiğince dünyanın her yerine yardım ettik. 1999 depreminin ardından tüm dünya bizim yardımımıza geldi" şeklinde konuştu.

 

'KARAYOLLARI ONAYLADI"

 Gölcük'te çok hızlı bir şekilde alt ve üst yapı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık. Gölcük Belediyesi'nin düzenlediği Koordinasyon toplantısına katıldı. 

çalışmalarını yaptıklarını belirten Işık, "Doğalgaz hizmeti sanki hep varmış gibi insanlarımız alıştı. 

Alt yapıya 50 sene dokunmazsak gider. Önümüzdeki süreçte Gölcük için önemli çalışmalarımız var. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında Gölcük'ün içindeki trafik azalacak. Güney Otoyolumuz 2016 yılının başında başlayacak. Otoyol yap-işlet-devret modeli ile yapılacak. Bölgedeki transit geçişleri şehir içinden alacak. Amiral Sağlam Caddesi'nde battı çıktı Karayollarından onaylandı. Büyükşehir ve Gölcük Belediyesi yakında başlayacak" dedi. 


"YEŞİL SANAYİ SİTESİNE GEÇİŞ GÖLCÜKTE" 

Yazlık mevkiinde iki adet üst geçitlerin bu ay içinde ihalesinin yapılacağını belirten Işık, "Küçük sanayi sitesi anlayışından yeşil sanayi sitesi anlayışına geçeceğiz. İlk örneği de Gölcük'te olacak. Adalet Sarayımız Gölcük'te yılsonunda bitirilecek. Önümüzdeki iki yıl içinde ikili eğitim yapan iki okulumuzu da bitireceğiz. İkili eğitim bitecek ve 30'un altında sınıf mevcutlarına geçiş olacak. Gölcük eğitim üssü olacak" ifadelerine yer verdi. 


Kocaeli


Geri Dön