29 / 03 / 2024

Golfkent, Ankara'nın 2017 moda yüzü olacak!

Golfkent, Ankara'nın 2017 moda yüzü olacak!

Turyap Akademi Müdürü Doç Dr. Kadir Murat Altıntaş, Ankara'nın 2017 moda yüzü olan Golfkent'i anlattı. İşte o yazı...



Ankara’nın 9 delikli tek golf sahasının yer aldığı Golfkent “Burada Hayat Şahane” sloganı ile hafta sonu etkinlikleriyle Ankaralıları  2016 yılı boyunca kahvaltı ve sonrası golf tanışma etkinlikleri ile ağırladı. Ankara’da Eskişehir yolu 32. Km bulunan ve Turyap’ın gayrimenkul geliştirme projesi olan Golfkent;  üçü uluslararası ikisi de ulusal olmak üzere toplam 5 ödül aldı.  Ankara  Golfkent Avrupa İş Dünyası Ödülleri, EBA tarafından 2 yıl üst üste ülke şampiyonu seçildi. Londra merkezli International Property Awards’ta ‘‘En İyi Golf Geliştirme Projesi’’ ödülü aldı.  Doğan Meyda Grubu tarafından düzenlenen sadece yeni inşaat ve konsept projelerinin yarıştığı “Sign of the City 2015 ve 2016”’da “Premium Proje” seçildi..

2017 yılının ilk etkinliğini 15. Ocak Pazar günü gerçekleştiren Golfkent’te kahvaltı masasında güzel ziyafetler çeken ailelerin fertleri golf sahasında birbirlerine rakip oldular. Aileler için kahvaltı masasındaki birliktelik ve eşitlik yerine golf sahasında rekabet, kazanma hırsı  ve üstünlük kurma yarışı vardı. Anneler eşleri ile, babalar kızları ile birbirlerine golf sahasında rakip oldular.


2017 ‘NİN İLK GOLFKENT BULUŞMASINDA AİLELER YARIŞTI

Golf kadar yapıldığı topraklara gelir üstüne gelir sağlayan bir spor dalı. Turizm gelirleri içinde 20 ‘lik bir payasi sahip. Sıradan bir turist ziyaret ettiği ülkeye  kişi başı 600 USD bırakırken, katma değerli golf turisti 1.607 USD bırakıyor. Bu bir golf sahası için yılda 16,5 milyon USD gelir demek… Her golf tesisi yemyeşil bacasız bir fabrika… Şimdi Golfkent'in uluslararası standartlara uygun yapılan yemyeşil çimlenmiş golf sahası ile başkentimiz marka değeri açısından kat kat büyüyecek.. Biz böylesi bir temanın geniş bir kesime iletilmesinde küçük de bir rol üstlenmenin bile büyük sonuçlar yaratacağına inanıyoruz.

 

TURYAP AKADEMİ EĞİTİMLERİYE GOLFKENT’TE

Turyap Akademi’den Dr Tansen Altıntaş bu rekabetin psikolojisni şöyle anlattı: Golf odaklanma ve konsantrasyon geliştirici bir spor.  Ailelerin golfe merak sarmasında en önemli yön, insan sevdikleri ile de rekabete girişebilir. Biz buna nitelikli vakit geçirme ve nitelikli yaşam süreçleri de diyebiliriz. Bütün böylesi formasyonlar aslında aile içi yaşam kalitesini arttırırken yaşam debimizi de ritim olarak yükseltir.  Ankara Golfkentin varlığı ile ortaya çıkan bir diğer ulusal kazanç golfün turizm hazinesi olmasıdır. Dünyanın en zengin ve seçkin turist kafilelerinin, başkenti bu yönü ile yeniden keşfetmeleri çok memnuniyet verici. Golf, gelir açısından bacasız, yemyeşil bir fabrika gibi… Geliri katma değerli bu yatırım uluslararası ortamda yalnızmış gibi gösterilen canımız gibi sevdiğimiz ülkemizin yararınadır. 


ANKARA İÇİN ŞİMDİ GOLF ZAMANI

Turyap Akademi Müdürü Doç Dr. Kadir Murat  Altıntaş: Her değer iner veya çıkar. Buna bazı kriterlerde moda, bazen de yükselen değer gibi sıfatlarla isimlendiririz. Başkentimiz Ankara için şimdi golfün tam zamanıdır. Hem yabancı misyonun özlemle beklediği ve yapmak istediği spordur golf… Hem de Turizm sektörü açısından altın değerindedir. Sportif ve kültürel bir hazinedir. Golfü  Ankara’nın yeni yüzü yapacağız. Golfkent hafta sonu kahvaltı lezzetlerini  2017 yılı boyunca Ankarıların ortak tutkusu olacak. Aile içi tatlı rekabeti çim sahalara ve golf sopalarının maharetine bırakmanın tam zamanı… Yeni neslin golfle çok kısa sürede kaynaşması bizi çok ümitlendiriyor. Golfle tanışanlar, TV’lerden, internetten izlemeye, yeni tutkularını bağımlılığa ve aktif oyunculuğa dönüştürmelerini diliyoruz. Bir spor bir kişiyi, bir aileyi, bir kenti, bir turizm konseptini nihayetinde bir ülkenin milli gelir girdisini bile değiştirebilir.

Dileğimiz bu, umudumuz bu, çalışmalarımızın hedefi bu… Başkentimize, insanımıza gençliğimize golf çok yakışıyor.


 

BAHARLA BİRLİKTE KIR DÜĞÜNLERİ, YAZIN SÜNNET DÜĞÜNLERİ VE  GÜNBOYU HAVUZ KEYFİ BAŞLIYOR

Doç Dr. Kadir Murat  Altıntaş  Golfkent içinde faaliyet gösteren Turyap Akademi hakkında ise şöyle konuştu;” 2017 yılı ihtisas eğitimleriyle, kariyerini arttırmak isteyen,  kamu ve özel sektör profesyonelleri ve akademisyenlerle buluşmak isteyenlere  Ankara Golfkent’te  fırsatlar sunacak…

Her yaştan ve meslek grubundan insanımız ihtisas eğitimlerimize katılabilecek. Ekonomiden, pazarlamaya, spordan, yaşam kolaylaştırıcı ihtisas konularına kadar pek çok dalda kısa etkin ve geliştirici eğitimlerimiz, panel ve söyleşilerimizle Ankara’nın kültürel yapısına katkılar sunacağız.

Baharla birlikte sosyal yaşama dönük, düğün, havuz sporları, ramazan etkinlikleri,  tabi olmazsa olmaz geleneksel kahvaltı ve golf spor aktiviteleri gündemimizde… Bayanları sevindirecek ve indirim fırsatlarıyla zirve yapacak bir sürprizimiz var. Ünlü bir markanın  outlet garaj mağazası için hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Ankaralılar Golfkent’ten gözünü alamayacak… Golf’te, kaliteli yaşam sürecinde, spor ve dinlenme aktivitelerinde, cazip alışveriş  fırsatları ile dopdolu bir bahar ve yaz geliyor…”




Geri Dön