19 / 04 / 2024

Google San Jose’de kampüs inşa edecek!

Google San Jose’de kampüs inşa edecek!

ABD merkezli Alphabet şirketine bağlı Google, 7 ay önce mega kampüs projesini duyurmuştu. Belediye meclisi projeyi onayladı. Google’ın Downtown West kampüsünde yer verilecek alanlar açıklandı.



ABD merkezli Alphabet şirketine bağlı Google, 7 ay önce mega kampüs projesini duyurmuştu. NTV'de yer alan habere göre; Google tarafından açıklanan mega kampüs projesi için belediye meclisi onay verdi. 

Kaliforniya eyaletinin en büyük 3'üncü şehri olan San Jose’de hayata geçirilecek olan kampüs, yaklaşık 680 bin metrekare büyüklüğe sahip bir arazide yapılacak.

"Downtown West" isminin verildiği projede Google, yaklaşık 20 bin kişinin çalışacağını belirtti. San Jose şehir merkezinde ofis alanları, konutlar, parklar, mağazalar, yeşil alan ve daha fazlasıyla karma kullanımlı bir site hayata geçirilecek.

Bitirildiğinde dünya üzerindeki en büyük kampüslerden olacak olan alana ilişkin Google’ın uygun fiyatlı ev yapma ve Silikon Vadisi ve diğer teknoloji merkezlerindeki yabancılaşmaya alternatif oluşturma planı bulunduğuna vurgu yapıldı.

Google San Jose’de kampüs inşa edecek!

Konuya ilişkin açıklamalar yapan San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardo, şunları söyledi: 

"Hükümete karşı muazzam bir güvensizlik ve şüphe var. Bu proje için gerçekleşen sloganlara ve düşüncelere boyun eğmek kolay olabilirdi, ancak binlerce kişi kolları sıvadı."

Belediye Başkanı Liccardo, Google'a ve ana şirket Alphabet’in finans şefi Ruth Porat ve "Bunu başarmaya kararlıyız" diye konuşan Kıdemli Başkan Yardımcısı Kent Walker'a teşekkürlerini ileterek açıklamasını bitirdi. 

Google'ın San Jose projesi Geliştirme Direktörü Alexa Arena da konuyla ilgili açıklamasında, "Şehre ve San Jose halkına yıllarca süren etkileşim ve gerçek ortaklık için teşekkür etmek istiyoruz" dedi ve "Birlikte, San Jose ve Google'ın en iyilerini temsil eden, eşitlikçi ve çevre odaklı bir yer için bir temel oluşturduk" şeklinde konuştu.

Google’ın Downtown West kampüsünde, bin tanesi uygun fiyatlı olacak şekilde 4 bin konut yapılacağı belirtilirken yetkililer, evlerin fiyatlarının henüz belirlenmediğine dikkat çekti. 

Downtown West’in Google'ın kurumsal konuklarının kısa süreli konaklamaları için 300'e yakın otel odası ve 800 rezidansa sahip olacağı ifade edilirken, projenin inşaatının en az 10 sene süreceği açıklandı.

Google ofis olarak kullanmak için gayrimenkul alıyor!


Geri Dön