24 / 04 / 2024

GOP Hastanesi'ne, 30 milyon dolara yeni bina yapılacak!

GOP Hastanesi'ne, 30 milyon dolara yeni bina yapılacak!

Gaziosmanpaşa (GOP) Hastanesi Başkanı Mustafa Hayta, 30 milyon dolar yatırımla yapacakları yeni bina ile hastaneyi 225 yataktan 300 yatağa çıkaracaklarını belirterek, "Şu an 700 olan istihdama ek olarak 600 kişiye daha iş vermiş olacağız" diye konuştu



Özel sektörün önü açılır, hastaneler gelişirse yurtdışından daha çok hastanın Türkiye'ye geleceğini belirten Mustafa Hayta şöyle konuştu: "Sağlık turizminde oteller, restoranlar, havayolu şirketleri, alışveriş merkezleri gibi pek çok iş kolu para kazanıyor.

Gaziosmanpaşa'nın ilk özel hastanesi olarak 1992'de 20 kişi tarafından kurulan, bugün dünyanın 50 farklı ülkesinden hasta kabul eden Gaziosmanpaşa Hastanesi (GOP) 30 milyon dolarlık yatırımla büyüme kararı aldı. GOP Başkanı Mustafa Hayta, 2007'de yeni binalarına taşınarak yaptıkları büyüme hamlesini 2008'de Bahat Sağlık Grubu ile gelen ortaklıkla sürdürdüklerini belirterek, GOP'u Türkiye ve komşu ülkelerde bilinen, marka bir hastane yapmayı amaçladıklarını söyledi.

47 bin metrekareye çıkacak

Mustafa Hayta, GOP'un ilk günden itibaren sürekli geliştiğini, farklı birimler kurarak kalp cerrahisinden organ nakline, mikro el cerrahisine kadar gelişmiş yoğun bakımları, diyaliz bölümleri ile hizmet veren genel bir hastane haline geldiğini söyledi. Şu anki hastanenin yanındaki eski binanın yerine yapacakları yeni bina ile toplam alanı 47 bin metrekareye çıkaracaklarını ve iki kattan fazla büyüyeceklerini belirten Hayta, yatak kapasitesinin 225'ten 300'e çıkacağını kaydetti.

Haziran 2012'de açılacak

Yeni binanın 1 yılda tamamlanarak Haziran 2012'de hizmete girmesini planladıklarını dile getiren Mustafa Hayta şöyle devam etti: "Şu anda hastanede 700 çalışanımız var, yeni binamızın devreye girmesiyle birlikte 600 kişiye daha ek istihdam sağlayacağız. Böylece 1250-1300 kişiye iş sağlayan bir kurum haline geleceğiz. Ayrıca inşaatta da 200 kişiye iş sağlamış olacağız. Bakanlığın izniyle onkoloji, kemik iliği nakli gibi ihtiyaç duyulan yeni birimler açmayı planlıyoruz."

Helikopter pisti de var

Yeni binanın en üst katma bir de helikopter pisti yaptıracaklarını belirten Mustafa Hayta, "Helikopter ambulanslarla gelen hastaları da kabul edebileceğiz. İstanbul'da çok az hastanede bu uygulama var.

Dünyadaki gelişmelere ayak uydurmak zorundayız" dedi. 2007'de yeni binayı yaparken Avrupa standartiarmda bir hastane olmayı hedeflediklerini belirten Hayta, "Şimdi ise dünya standartlarında bir hastane olma hedefimiz var. Bunu da kısa zamanda gerçekleştirmeyi umuyoruz" diye konuştu.

Sağlık turizmi önemli

Sağlık turizminin dünyada 100 milyar dolarlık bir sektör olduğunu belirten Mustafa Hayta şöyle devam etti: "Ortada bir pasta var ama bu ilelebet sürecek değil. Bir süre sonra daralacak veya bitecek. Yakın coğrafyada Suriye, İran, Türkmenistan, Bulgaristan, makedonya gibi ülkeler de sağlık yatırımı yapıyor. Bir müddet sonra buradan dışarıya hasta gidişi önlenecek. Türkiye sağlıkta büyük sıçrama yaptı. Yatırımlar sürerse Türkiye'nin sağlık turizminden 10 milyar dolar pay alması mümkün."
Posta/İnci NEŞELİ ÖZOĞLU


Geri Dön