29 / 03 / 2024

Gordion AVM, Breeam Sertifikası Aldı!

Gordion AVM, Breeam Sertifikası Aldı!

Redevco Türkiye, “Çok İyi” dereceyle ikinci BREEAM Sertifikası'nı  Gordion Alışveriş Merkezi ile aldı



17 Eylül tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Gordion Alışveriş Merkezi,  Ankara'nın ilk yeşil alışveriş merkezi ve BREEAM Sertifikası'na sahip ilk binası olma özelliğini taşıyor
 
REDEVCO'nun, geçtiğimiz Mayıs ayında BREEAM Sertifikası'nı alan Erzurum Alışveriş Merkezi Projesi gibi, Gordion Alışveriş Merkezi Projesi de  BREEAM Avrupa Perakende Şeması'nın gelişimi için pilot proje vazifesi görmüştür. BREEAM (Bina Araştırması & Kuruluş & Çevresel Değerleme Metodu) dünyadaki en yaygın ve uzun süredir kullanılmakta olan uluslararası yeşil bina standardıdır. 
                                     
Gordion Alışveriş Merkezi açıldıktan sonra, REDEVCO'nun çevre duyarlılığı politikasının ana ilkelerinden birine uygun olarak, binanın çevresel performansının sürekli iyileştirilmesini garantiye almak üzere “BREEAM in Use” Sertifikası için  de ayrıca başvuruda bulunulacak. 

Gordion Alışveriş Merkezi kendi enerjisini kısmen üretecek. Alışveriş Merkezi'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 18'i kojenerasyon sistemi ile sağlanacak olup sistemin verimliliği, atık ısının ısıtma ve soğutmada kullanımı yoluyla maksimize edilecek. Bu da, Türkiye'deki diğer alışveriş merkezlerine kıyasla metrekare başına daha az karbondioksit salınımına imkan verecek. Gordion Alışveriş Merkezi'nin metro istasyonu üzerinde konumlanması, ziyaretçilerden kaynaklanan karbondioksit salınımının da aza indirgenmesini sağlayacak. 

REDEVCO, sürdürülebilirlik konusunu uzun süredir faaliyetlerinin önemli bir parçası olarak görmektedir. Sorumlu bir geliştirici, mülk sahibi ve de ÇEDBİK, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği'nin kurucu üyesi olarak REDEVCO, mevcut teknolojileri kullanarak alışveriş merkezlerinin enerji verimliliği konusunda çıtayı yükselten gelişmeler sağlamayı kendine görev addetmektedir. 

REDEVCO, Gordion Alışveriş  Merkezi'nin yaklaşık yüzde 90'ını kiralamış bulunuyor. Ana kiracıları Carrefour, Electroworld, Zara, C&A ve Marks & Spencer ile ziyaretçileri için bir çekim merkezi olan Gordion, Cinebonus ve tanınmış restoranlar Num Num, Sushico ve Cook Shop ile yapılan yeni sözleşmeler ile, gerek Çayyolu Bölgesi gerekse de komşu ilçeler için sosyal açıdan vazgeçilmez bir buluşma noktası da olacak. Gordion Alışveriş  Merkezi Chapman Taylor ve RedevConcepts tarafından tasarlanmıştır.

Gordion AVM 17 Eylül'de açılıyor!


Geri Dön