23 / 04 / 2024

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda inşaat başladı!

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda inşaat başladı!

13 kilometre uzunluğundaki Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başladı. Metro hattı açıldığında saatte tek yönde 45 bin yolcuya hizmet verecek.



Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nın inşaat çalışmaları başladı. 13 kilometre uzunluğundaki metro hattı ile Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçeleri birbirine bağlanacak. Yeni açılacak metro hattı saatte tek yön 45 bin yolcuya hizmet verecek.


Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda son teknoloji ürünü sürücüsüz trenler de hizmet verecek. Vagonların içi ve dışı yönetim merkezinden kameralarla gözetlenecek. Vatandaşların güvenliği için de "peron kapı" sistemi kullanılacak.


Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı; Göztepe İstasyonu’nda Marmaray, Yeni Sahra İstasyonu’nda Kadıköy - Tavşantepe Metro Hattı, Çarşı İstasyonu’nda inşaatı devam eden Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy /Sancaktepe Metro Hattı ile entegre olacak.


Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı; Göztepe İstasyonu'nda Marmaray, Yeni Sahra İstasyonu'nda Kadıköy - Kartal Metro Hattı, Çarşı İstasyonu'nda inşaatı devam eden Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metro Hattı ile entegre olacak.


Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı ile Ümraniye - Göztepe arası 19,5 dakika, Ataşehir - Üsküdar arası 15 dakika, Ataşehir - Çekmeköy arası 21,5 dakikaya inecek. 

 

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı durakları:
1. 60. Yıl Parkı İstasyonu
2. Göztepe
3. Sahrayı Cedit
4. Yenisahra
5. Ataşehir
6.Finans Merkezi
7. Soyak Yenişehir
8. Atakent
9. Ümraniye Çarşı
10. Hastane
11. Kazım Karabekir

 

İşte İstanbul'da inşaatı devam eden 18 metro hattı!

 


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön