19 / 04 / 2024

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı’nın inşaatı bu ay başlıyor!

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı’nın inşaatı bu ay başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Yakası'nda hayata geçirilecek Göztepe-Ataşehir-Ümraniye metro hattının çalışmaları bu ay başlayacak. Göztepe'de bulunan 60. Yıl Park hattın ilk durağı olacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Yakası'nda başlatacağı metro projelerinden olan Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metrosu'nda çalışmalar bu ayın ortalarında başlayacak.


ÇED süreci sonrasında zemin etüt çalışmalarına başlanacak projenin mülkiyet işlemleri, mimari-statik-mekanik-elektrik hazırlanması, tünel-istasyon inşaatlarının yapılması, güzergâh elektrik işleri, araç temini ve sonrasında hattın işletmeye alınması gerçekleştirilecek. 


Toplam 2 milyon 376 bin TL'ye mal olması beklenen Göztepe-Ataşehir-Ümraniye metro hattının toplam uzunluğu 13,035 kilometre olarak belirlendi.


11 istasyondan meydana gelecek projenin ilk üç durağı 60. Yıl Parkı, Göztepe ve Sahrayıcedit olarak belirlendi.  İstasyon şu an parkta bulunan tenis kortlarının yerine yapılacak.


Temmuz ayında çalışmalarına başlanacak Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nın çalışmalarının 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Metro hattının yer altı derinliği 30 metre olacak. 


Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı’nın ilk durağı belli oldu!


Gazete Kadıköy


Geri Dön