19 / 04 / 2024

Gram altın yeni haftaya nasıl başladı?

Gram altın yeni haftaya nasıl başladı?

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından 413 liradan işlem görüyor.  Çeyrek altın 677 lira, Cumhuriyet altını ise 2.748 liradan satılıyor.



Gram altın, geçen haftanın son işlem gününde altının ons fiyatına paralel sınırlı da olsa artış gösterirken bir önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 411,7 liradan tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; gram altın, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.25 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 413 lirada dengelendi. Aynı dakikalarda çeyrek altın 677 lira, Cumhuriyet altını ise 2.748 liradan satışa sunuluyor.

Gram altın yeni haftaya nasıl başladı?

Altının ons fiyatı, ABD'de Senato'da kabul edilen ekonomik destek paketi ve petrol fiyatlarındaki yükselişin neden olduğu tedirginliklerden bulduğu destekle 1.714 doları görse de bu seviyelerde tutunamadı ve şu dakikalarda 1.700 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Suudi Arabistan Enerji Bakanlığının, petrol sevkiyatı açısından dünyanın en büyük limanlarından Ras Tanura Limanı ve Saudi Aramco tesislerine saldırılar düzenlendiğini bildirmesinin ardından yükselen petrol fiyatlarının etkisiyle küresel piyasalarda risk algısının arttığını kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.670 dolar seviyesinin önemli destek, 1.720 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Gram altın haftanın son günü ne kadar?

Gram altın güne 411 liradan başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön