25 / 04 / 2024

Graniser Ege'de en yüksek ihracat yapan firma oldu!

Graniser Ege'de en yüksek ihracat yapan firma oldu!

Graniser'de Seramik sektörünün öncü isimlerinden Graniser, Ege İhracatçi Birlikleri'nin düzenlediği "ihracatın Yıldızlan" ödül töreninde kategorisinde en yüksek ihracat yapan finna olmanın gururunu bu yılda yaşadı.




Graniser'de Seramik sektörünün öncü isimlerinden Graniser, Ege İhracatçi Birlikleri'nin düzenlediği "ihracatın Yıldızlan" ödül töreninde kategorisinde en yüksek ihracat yapan firma olmanın gururunu bu yılda yaşadı. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni"  İzmir  Hilton Oteli'nde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleşti. Cirosunun %46'sını ihracattan elde eden Graniser, kategorisinde en yüksek ihracatını yapan şirket olarak bu yılda birincilik ödülüne layık görüldü. 


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından ödülü alan ihracattan Sorumlu Genel Müdür Yardnncısı Baybars Genç, "1999 yıhnda faaliyete geçen genç bir kuram olarak, hızla büyüyerek seramik üretiminde Türkiye'nin lider üreticileri arasına girdik. Manisa Akhisar'da 275 dönüm alan üzerine kurulu fabrikamızda toplamda 23 milyon metrekare üretim kapasitemiz ve 1000'e yakın çalışanımız ile duvar ve yer karosu, sırlı granit, dekor, bordür üretmekteyiz. Ciromuzun %46'sını ihracattan elde etmekteyiz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu oranı %60'lara çıkartmaktır. Ihracatnnızm %25'lik kısmını Kuzey Amerika'ya, % 30'luk önemli bir kısmını ise Avrupa Birliği ülkelerine yapmaktayız. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2014 yıllında da ihracata ağırlık verecek ve başta Kuzey Amerika olmak üzere gelişmekte olan Ortadoğu ve Afrika pazarlarına daha cok eğileceğiz" dedi.


Yenigün


Geri Dön