26 / 04 / 2024

İnşaat malzemeleri sanayisinde en yüksek ihracat yaşandı!

İnşaat malzemeleri sanayisinde en yüksek ihracat yaşandı!

Türkiye İMSAD tarafından İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi'nin Haziran 2018 sonuçları açıklandı. Verilere göre, Haziran ayında 2018’in en yüksek ihracatı yaşandı.



Türkiye İMSAD tarafından İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi'nin Haziran 2018 sonuçları açıklandı. Verilere göre, Haziran'da miktar bazında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 artış gösterip 3 milyon 170 bin ton olan ihracat son 4 yılın da en yüksek ihracatı oldu. Sonuçlara göre Haziran ayında 2018’in en yüksek ihracatı yaşandı.

İnşaat malzemeleri sanayisinde İhracat Miktar Endeksi Haziran verilerine göre ithalat miktarı 270 bin ton oldu. Haziran ayı ithalatı 2018 yılının en düşük aylık ithalatı olarak gerçekleşmiş oldu. 

Yurtiçinde seçimlerin yarattığı belirsizlik, inşaat işlerinde yavaşlama ve döviz kurlarındaki artışın ithalatta gerilemeye neden olduğu açıklandı.

Türkiye sanayi ürünleri ihracatı ve inşaat malzemeleri sanayi ihracatı miktar endeksleri Haziran ayında artarken,  inşaat malzemeleri sanayi dışı sanayi ihracatı miktar endeksi geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 1,9 düşüş gösterdi. Haziran ayında Türkiye’nin toplam sanayi malı ihracatındaki miktar artışını inşaat malzemeleri sanayi ihracatındaki miktar artışı neden oldu.

Haziran ayında en yüksek ihracat miktar artışı yüzde 37,2 ile prefabrik yapılarda gerçekleşti. Mayıs ayında en yüksek ihracat değer artışı yüzde 31,8 ile prefabrik yapılarda gerçekleşti.

 

İnşaat malzemeleri sanayisinde en yüksek ihracat yaşandı!


Geri Dön