19 / 04 / 2024

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Uluslararası Finans Kurulusunun EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den Pilot Proje seçilen Greenox, Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. "dikey ormanı" olma özelliğini taşıyor.




Aycan Gayrimenkul ve Feres Gayrimenkul iş Ortaklığı tarafından İstanbul'da yatırım değeri hızla yükselen Çeliktepe'de inşa edilen Greenox; Büyükdere Caddesi'ne 4, Levent metro istasyonuna 400 metre mesafede konumlanıyor. Greenox, rezidans konforu, lokasyon avantajı, bin 100 metrekare sosyal tesis alanı ve yüksek tasarruf ile verim sağlayan sürdürülebilir sistemleriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda Leed Gold Sertifikası adayı olan Greenox, yeşil bir yaşam sunmanın yanı sıra iş, alışveriş ve eğlence merkezlerine de yakın bir lokasyonda yer alıyor. Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) tarafından başlatılan EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den "Pilot Proje" seçilen Greenox, enerji, su ve malzeme kategorilerinde en az yüzde 40'a varan tasarruf sağlıyor, projenin finalinde yapılacak ölçümlerde bu oranların daha yüksek çıkması bekleniyor.

 

"Yüksek verimlilik sağlayan ve tasarruf ettiren bir proje"

 


Greenox'un EDGE Yeşil Bina Sertifikası'na hak kazanmasına ilişkin değerlendirme yapan Feres Gayrimenkul Başkanı Murat Yağan, "Aycan & Feres iş Ortaklığı olarak toplam 120 milyon TL yatırım bedeliyle Çeliktepe'de inşa ettiğimiz Greenox projesinin onlarca proje arasından Pilot Proje seçilmesi ve ülkemizde EDGE Yeşil Bina Sertifikası almaya hak kazanan ilk proje olmasıyla en başından beri düşlediğimiz bir hayali gerçekleştirmiş oluyoruz. Projenin sertifikayı alabilmesi için mevcut yatırıma yüzde 30 oranında ek maliyet artışı yaparak tüm kalemlerde en verimli ürünleri kullandık ve kriterlerin tamamını sağladık. Sertifika ile global arenada ülkemiz adına bayrağı taşıyan ilk proje olmaktan, Greenox'un gerçek anlamda yüksek verimlilik sağlayan ve tasarruf ettiren bir proje olarak hayata geçecek olmasından mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

Greenox: Türkiye nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

 

"Tüm malzemeler sürdürülebilir sistemlerden oluşuyor"

 

Aycan & Feres iş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Konsept Mimarı Salih Çıkman ise şunları söyledi: 
"Başlangıç safhasından itibaren Greenox'u bir yeşil bina olarak tasarladık. Greenox ortak alan enerjisini ve terasındaki havuzun ısıtma gücünü güneşten alıyor. Projede düşük enerji ve su harcayan malzemeler seçtik. Gri su arıtma ve yağmur suyu toplama sistemlerimiz ile bitki ve ağaçların otomatik sulanmasını sağladık. Pencerelerimizde yüksek konforlu UV ışığını kıran camlar kullandık. Tasarımdan projelendirmeye, inşaat aşamasından teslim sürecine kadar tüm çalışma¬larımız sertifikalandırma ve verimlilik uzmanlarının uzun süren değerlendirmeleri ve onayı ile yapıldı. Kullanılan tüm malzemeler yeni nesil sürdürülebilir sistemlerden oluşuyor, Konfordan ödün vermeden seçtiğimiz yüksek enerji tasarrufu sağlayan sağlığa zararsız malzemeler, yapılan özel yalıtım ve bitkilerin sağladığı klima etkisi ile yüksek enerji ve ısı verimliği sunuyoruz, Çalışmalarımızın karşılığını EDGE Yeşil Bina Sertifikasına önderlik edecek Pilot Proje olmaya layık görülerek aldık."

 

Para

 

 


Geri Dön