27 / 04 / 2024

Gregory Van der Wiel 4.5 milyon dolar dolandırıldı!

Gregory Van der Wiel 4.5 milyon dolar dolandırıldı!

Daha önce Fenerbahçe'de top koşturan Hollandalı futbolcu Gregory Van der Wiel’i 4.5 milyon dolar dolandırmakla suçlanan ünlülerin menajeri Ümit Akbulut ve ortağı Sinan Siner için iddianame hazırlandı. 



Fenerbahçe'nin Hollandalı eski futbolcusu Gregory Van der Wiel’i dolandırmakla suçlanan ünlülerin menajeri Ümit Akbulut ve ortağı Sinan Siner hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianameye göre Ümit Akbulut, Gregory Van Wiel’e görüşmeyi yaptıkları Tarabya'daki lüks otelin kendisine ait olduğunu, İçişleri Bakanının da amcası olduğunu söyledi.

İmaj çalışması

Akbulut, ortağı Siner ile organizasyon şirketleri olduğunu söyledi.  Wiel için de kapsamlı bir imaj çalışması yapılması planlanıyordu. Söz konusu imaj çalışması Türkiye, Almanya ve Hollanda’yı kapsayacaktı.

Villaların 20 tanesi benim

Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Akbulut, Van der Wiel'i Büyükçekmece’de bulunan Pelikan Hill Villaları'na götürdü. İddianameye göre projedeki 20 villanın kendisine ait olduğunu, hatta arsanın da annesi adına kayıtlı olduğunu söyledi. Akbulut, Van der Wiel'e, söz konusu villalardan 4 tanesini satın alarak satıp kâr elde edebileceğini söyledi.

Bu görüşmeler sonucunda 3 villanın stışı yapıldı. Wiel, parayı Siner'in hesabına gönderdi. Fakat Akbulut, Wiel’e, Floyd Mayweather’ın Türkiye gelmeyeceğini, Türkiye ile Hollanda arasında siyasi problemlerin olduğunu söyledi. Wiel ödemelerin iadesini istedi ancak iddianameye göre Akbulut, "Ortada ev filan yok. Yapmış olduğun tüm ödemeler Floyd Mayweather ile yapılacak imaj çalışması içindi. Parayı geri vermeyeceğim. Para falan yok. Burası Türkiye. Benim ne kadar güçlü olduğumu görürsün. Bir telefonla on kişiyi öldürtebilirim" dedi.

İnşaat şirketi: Bizimle ilgisi yok

Ümit Akbulut'un sahip olduğunu söylediği villalar ile igili inşaat şirketi açıklama yaptı. Şirket, Akbulut'la hiç bir ilgilerinin olmaduğunu söyledi. 


Geri Dön