26 / 04 / 2024

Güçlü başkanlık sistemi sektörün sorunlarına çare olacaktır!

Güçlü başkanlık sistemi sektörün sorunlarına çare olacaktır!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Haziran Başkanlık ve milletvekili seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Ülkemiz demokrasinin gereği olarak dün ilkini gerçekleştirdiğimiz Başkanlık seçimi ve milletvekili seçimlerinin öncelikle ülkemize, milletimize ve ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta yeni Devlet Başkanımız Sn. RECEP TAYYİP ERDOĞAN, Meclis’e girmeye hak kazanan milletvekillerimizi ve siyasi partilerimizi demokrasimize verdiği katkılardan dolayı tebrik ediyorum.  

Artık seçimler geride kalmıştır. Zaman birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi kalkındırma zamanıdır. Yeni Devlet Başkanımız ve kurulacak yeni Hükümet modelimizden talebimiz; ekonomimizi ve inşaat sektörünü daraltan problem ve engelleri yapısal reformlarla ortadan kaldırmaktır.

Bize düşende kaldığımız yerden daha fazla çalışarak ülkemizi kalkındırmaktır. Güçlü başkanlık sisteminin inşaat sektörünün ve ekonomimizin önündeki engelleri daha kolay çözeceğine ve sektöre daha güçlü destek vereceğine inanıyoruz. 

Muhalefetinde artık seçim sonuçlarını amasız ve itirazsız bir şekilde demokrasinin gereği olarak kabullenmeleri ve nerede hata yaptıklarını gözden geçirmeleri gerekmektedir. 

Bizler iş dünyası olarak; güçlü yönetim modeli ve istikrardan yanayız; çok şükür milletimizin bizlere verdiği bu fırsatı iyi ve yerinde kullanmamız milletimizin de haklı olarak beklentisidir.

Bu amaçla hepimiz üzerine düşeni yapmalı; istikrarın verdiği avantaj ve moralle ülkemizi daha çok çalışarak, güçlü ve müreffeh seviyeye el birliğiyle taşımalıyız. 

Tekrar 24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.   Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

İMKON GENEL SEKRETER ALAATTİN ÇAKIR 

İMKON GENEL BAŞKANI TAHİR TELLİOĞLU                                      
                                                                                                    
 


Geri Dön