11 / 05 / 2024

Gülaylar Group, Haramidere'de alışveriş köyü kuracak!

Gülaylar Group, Haramidere'de alışveriş köyü kuracak!

Gülaylar Group, Haramidere'de kendilerine ait 300 dönümlük arazide bir alışveriş köyü kuruyor. Her villada bir markanın yer alacağı köyün inşaatına bu yıl başlanacak



Nişantaşı City's alışveriş merkezindeki (AVM) marka karması sorununu hallettikten sonra AVM işinde büyüme kararı alan Gülaylar Group, New York'taki Woodbury Common Premium Outlets'i model alıp Haramidere'ye dev bir outlet alışveriş köyü kuruyor.

120 VİLLALIK AÇIK ALAN

Kendilerine ait 300 dönümlük arazi üzerine inşa edecekleri alışveriş köyünü şu an görüştükleri ABD'li ve Ortadoğulu iki firmayla yapacaklarını dile getiren Gülaylar Group Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Gülay, "100-120 villanın olacağı dev bir projeden bahsediyoruz. Bu yıl inşaata başlayacağız. Her villada bir markanın mağazası olacak. İnsanların gelip bütün günlerini keyifli geçirebileceği, üstü açık bir kompleks yaratacağız" dedi. Proje için yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırım öngördüklerini dile getiren Gülay, "Hazırgiyim, gıda, teknoloji gibi sokaklar olacak. Haramidere şehirden uzak bir bölge gibi gelebilir ama New York 42. caddeden turistler her gün otobüslerle Woodbury Common Premium Outlets'e gidiyor. Biz de bunu yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

ÜNLÜ MARKALAR VAR
NewYork'ta yer alan, Manhattan'a karayolu ile bir saatlik mesafede bulunan Woodbury Common Premium Outlets'te Adidas, Burberry, Calvin Klein, Armani, Gucci, Versace ve Gap gibi 220'yi aşkın markanın outlet mağazası bulunuyor.

390 Milyon Dolar

Mağaza sayısı 45
Satış noktası 3 bin
2011 büyüme hedefi Yüzde 20
2015 mağaza hedefi 150

Moda, yarım gramlık altın

Altın fiyatları yükselince yarım gramlık altınları piyasaya sürdüklerini dile getiren Gülay, "İnsanlar düğünlere giderken eskiden 1 gramlık külçe altın götürürken fiyatlar artınca bütçelerinin izin verdiği yarım gramlıkları alıp götürmeye başladı. Geçen yıla göre külçe altın satışımızda yüzde 20'lik bir artış var. Bu yıl da artış devam eder" dedi.

Piyasalar böyle giderse altının yükselişi sürer

GEÇTİĞİMİZ günlerde stok eritmek için 14 bin parça ürünü Starcity AVM'deki mağazalarında yüzde 70'e varan indirimlerle sattıklarını dile getiren Gülay, 4 milyon liraya yakın ciro elde ettiklerini söyledi. Altın fiyatlarındaki yükselişi de değerlendiren Gülay şunları söyledi: "Para piyasaları stabil hale gelene kadar altının yükselişi devam edecek. Altın şu anda tüketiciden bankalara hatta hükümetlere kadar güvenilir liman. Keşke 500 dolara inse. Dışarıdan, altın fiyatları yükselince bizim müthiş paralar kazandığımız düşünülüyor halbuki yanlış. Biz işlenmiş altından para kazanıyoruz. Dolayısıyla tüketicinin alım gücü düşüp takı alamayınca bizim de kazancımız düşüyor. 1 kilo altını 10 bin dolara alırken bugün 45 bin dolara alıyorum."

İstanbul'da şehir otelciliği yapacak

ŞU an Marmaris'te beş yıldızlı Elegance Hotels International markasıyla otelcilik de yapan grup İstanbul'da Maslak, Taksim ve Pendik'teki arazilerinde de turzim işini sürdürmeyi planlıyor. Gülay, "Büyükşehirlerde şehir otelciliğiyle büyüyeceğiz. Aynı markayla devam edeceğiz. Ancak turizm işini 2012'de hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi. Gülay bu noktada uluslararası zincir markalarla birliktelik için görüştüklerini söyledi.
Sabah/Pınar ÇELİK

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Alışveriş köyü geliyor

Avrupa ve ABD'de bulunan dev alışveriş köylerinin benzeri İstanbul'a kuruluyor. 120 villalık köyde dünya markaları yer alacak

Alışveriş dünyası yakında yeni bir konseptle tanışacak. Avrupa ve ABD'de bulunan ve her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği alışveriş köylerinin bir benzeri İstanbul Haramidere'de kurulacak. Gülaylar Group, New York'taki Woodbury Common Premium Outlets'i model alıp, İstanbul'a dev bir outlet alışveriş köyü inşaa edecek. Kendilerine ait 300 dönümlük arazi üzerine yapacakları alışveriş köyünü şu an görüştükleri ABD'li ve Ortadoğu'lu iki firmayla yapacaklarını dile getiren Gülaylar Group Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Gülay, "100-120 villanın olacağı dev bir projeden bahsediyoruz. Bu yıl inşaata başlayacağız. Her villada bir markanın mağazası olacak. İnsanların gelip bütün günlerini keyifli geçirebileceği, üstü açık bir kompleks yaratacağız" diye konuştu.

HER SEKTÖRE BİR SOKAK

Proje için yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırım öngördüklerini ifade eden Gülay, "Hazırgiyim, gıda, teknoloji gibi sokaklar olacak. Haramidere şehirden uzak bir bölge gibi gelebilir ama New York 42. Cadde'den turistler her gün otobüslerle Woodbury Common Premium Outlets'e gidiyor. Biz de bunu yapmayı planlıyoruz" dedi. Köye dünyanın her yerinden alışveriş için yabancıların geleceğini anlatan Gülay, bunun için şehrin belli bölgelerinden servisler kaldıracaklarını sözlerine ekledi.
Takvim/Pınar ÇELİK


Geri Dön