23 / 04 / 2024

Gülben Ergen: Çocuklar Gülsün Diye, 30 anaokulu açacağız!

Gülben Ergen: Çocuklar Gülsün Diye, 30 anaokulu açacağız!

Okul öncesi eğitime dikkat çekmek amacıyla başlatılan Çocuklar Gülsün Diye kampanyası kapsamında 3 yılda 30 anaokulu daha açılması planlanıyor



Milli Eğitim Bakanlığı ile Gülben Ergen işbirliğinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için geçen yıl başlatılan Çocuklar Gülsün Diye isimli kampanyanın süresinin uzatılmasına ilişkin protokol imzalandı. Üsküdardaki Adile Sultan Öğretmenevinde düzenlenen protokol töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 0-5 yaş grubundaki çocukların bedeni, zihni, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini destekleyen okul öncesi eğitimin öneminin dünyada herkes tarafından kabul gören bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Terörün tek çaresi eğitim

Gülben Ergen de yaklaşık bir yıl önce başlattıkları kampanya ile hiç anaokuluna gitmeyen çocukların anaokullarına gitmesini sağladıklarını söyledi. Kampanya kapsamında 7 okul açtıklarını dile getiren Ergen, 3 sene içinde 30 anasınıfı daha açacaklarını kaydederek, bir sanatçı olarak böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu anlattı. Ergen şunları söyledi: Bir anne olarak, vatandaş olarak kalbimde çok büyük acılar taşıyorum 4 gündür. Terörün tek ilacının eğitim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu eğitimin ilk başı 0-6 yaş arası dönemidir. Okul öncesi eğitimin daha da yaygınlaşması için kampanya olarak yola çıktık şimdi dernek olarak devam ediyoruz. Bu bir senede bitecek bir kampanya değilmiş. Ömür boyu sürecek bir kampanyaymış. Hayatımda en anlamlandığım yer bu kampanya oldu.
Star


Geri Dön