29 / 03 / 2024

Gülen Yalçınkaya Özelçi kimdir?

Gülen Yalçınkaya Özelçi kimdir?

Mimar Gülen Yalçınkaya Özelçi kimdir? Mimar Gülen Yalçınkaya Özelçi, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Mimar Gülen Yalçınkaya Özelçi hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor?



Gülen Yalçınkaya Özelçi kimdir?

Gülen Yalçınkaya Özelçi  İzmir  Karşıyaka’da  doğdu. MSÜ Mimarlık Fakültesinden Mimar olarak mezun oldu.


Mimari ve İç mimari proje çalışmalarını yürütmek üzere 1999 yılında Doğru Tasarım Mimarlık’ı kurdu.

 

Felsefesi; köklerinden gelen genetiği güncel yapı elemanları, tekniği ve disiplinleriyle harmanlayarak geleceğe ışık tutacak projeler üretmek olan Mimar Gülen,  bu anlayışta ilhamı aldığı yerin  Osmanlı kültür zenginliği olabildiği gibi, diğer medeniyetlerin kültürlerinin de olabildiğini söylemektedir.


Projelerini iyi analiz ederek, matematik ve sanatın buluşmasıyla daha önce benzerleri görülmeyen yaşama ve çalışma alanları tasarlamakta ve hayata geçirmektedir.

 

Çalışmalarında detay ve teknik becerilerini yerli ve yabancı markalar için kullanmakta, gerek yurt içinde gerek yurt dışında yatırımların hem proje hem de uygulama olarak doğru zaman ve kalitede sonuçlandırılmasını sağlamaktadır.

 

Nokta Tümün yansımasıdır ilkesiyle projelerini titizlikte seçmekte ve Madde-Mana dengesiyle bezenen elit işlerle anılmak istemektedir.

 

Çalışmalarına halen firmanın Genel Müdürü olarak devam ediyor.




Geri Dön