25 / 04 / 2024

Gümüş için geri sayım başladı! Uzmanların dilinden düşmüyor

Gümüş için geri sayım başladı! Uzmanların dilinden düşmüyor

Bazı uzmanlar doların hız kesmesini beklediği 2023’ün gümüşe yarayacağını söylüyor. Gümüşün gelecek yıl yükselebileceğinin işaretlerinden biri olarak da gümüş ve altın rasyosunun 80'in üzerine çıkması gösteriliyor.



Amerikan finans kurulu Citi, gelecek yıl gümüş fiyatında sıçrama olmasını bekliyor ve fiyatların 25 dolara geri dönebileceği tahmininde de bulunuyor. Yatırım bankası, önümüzdeki üç ila altı ay içinde metalin satın alma fırsatı sağlayacağını da ayrıca düşünüyor. Bununla birlikte bankanın analizi, güçlü bir Amerikan doları da dahil olmak üzere zorlu bir arka plan nedeniyle kısa vadede fiyatların düşebileceği uyarısı da yapıyor.

ALTIN VE GÜMÜŞ ORANI ALIMA İŞARET EDİYOR

Gümüşün önümüzdeki yıl yükselebileceğinin işaretlerinden biri olarak da gümüş ve altın rasyosunun 80'in üzerine çıkması gösteriliyor. Tarihsel ortalamanın da çok üzerinde olan bu oran, yatırımcıya gümüş tercih edilmeli sinyalini gönderiyor. Çünkü 1 ons altının kaç ons gümüş aldığını hesaplayan bu oranın yükselmesi yatırımcıya gümüşün altına göre ucuz göründüğünü de söyler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön