27 / 04 / 2024

Gümüşhane konut yatırımlarıyla kabuk değiştiriyor!

Gümüşhane konut yatırımlarıyla kabuk değiştiriyor!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin yapılan yatırımlarla kabuk değiştirdiğini belirtti. Çimen, bunun en son örneğinin Çamlıca Mahallesi'nde yapımına başlanılan 528 konut olduğunu söyledi.



Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2014 yılında AK Belediyecilikle tanışan Gümüşhane'nin yapılan yatırımlarla kabuk değiştirdiğini, bunun en son örneğinin ise Belediye Başkanlığı ile Toplu Konut İdaresi'nin birlikte Çamlıca Mahallesi'nde yapımına başlanılan 528 konut olduğunu söyledi. 


''YENİ BİR ŞEHİR KURULUYOR" 

"Gümüşhane kabuk değiştiriyor" diyen Belediye Başkanı Çimen, "Hızlı şekilde sorunlarımıza tek tek çözüm buluyoruz. Bu da şehrimizin büyük bir sorunu inşallah bunu da çözmüş olacağız. 528 konut bir mahalle demektir. Yeni bir şehir kuruluyor. Sosyal donatıları, okulu, ibadet hanesinden tutun her şeyiyle örnek bir yer olacak. Çevre yolumuz oradan geçiyor, şehrimizin en güzel noktası orası" ifadelerini kullandı. 


GÜMÜŞHANE'NİN 14'ÜNCÜ MAHALLESİ 

Toplu konutların tamamlanması ile birlikte Gümüşhane'nin Bağlarbaşı, Eskibağlar,Yenimahalle, İnönü, Karşıyaka, Çamlıca, Karaer, Hasanbey, Oltanbey, Daldaban, Özcan, Güzeller ve Canca mahallelerinden sonra 14'üncü mahallesinin de kurulmuş olacağını açıklayan Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, yeni mahallenin adının ise Yeni Şehir Mahallesi olacağını sözlerine ekledi. 


1850 KONUT PLANLANMIŞTI 

Başkan Çimen, yaptığı açıklamada, Çamlıca Mahallesinin Topal Mevkiinde sosyal konut olarak bin 850 toplu konutun planlandığını belirterek, "Bunun birinci etabı olan 528 konutun şu anda ihalesi gerçekleştirildi. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Yüklenici firma kazmayı vurdu, çalışmalar başladı" dedi. 


"TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILACAK" 

Kış şartlarından dolayı herhangi bir temel atma töreni yapmadıklarını ancak önümüzdeki günlerde bunun planlamasını yaptıklarını kaydeden Başkan Çimen, "Şu anda kış şartlarından dolayı herhangi bir açılış filan yapmadık ama havaların düzelmesiyle inşallah buranın açılışını yapacağız. Talep konusunda da TOKİde görüşmelerimiz devam ediyor. Gümüşhane belediyesi olarak bunların taleplerini biz alacağız" açıklamasında bulundu. 


'ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI ÖNCELİK' 

Başkan Çimen, verilecek konutlarda önceliğin şehit ve gazi yakınlarına olduğuna vurgu yaparak, "TOKİ ile karşılıklı çalışmalarımız var. Buradaki amacımız şehrimizde ev sahibi olmayan başta şehit, gazi yakınları ve evi olmayanlara bu konutlardan kendi imkanları ölçüsünde TOKİ'nin sunduğu fırsatlar var. 

Hangisi onların kendi ödeme şartlarına uygunsa o evlerden alacaklar. Şehrimize hayırlı olsun. İki yıl içerisinde  bunlar bitecek" diye konuştu. 


10 KASIM DA İHALE EDİLDİ 

Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gümüşhane'nin Çamlıca Mahallesinde inşa edilecek 528 konutun ihalesi 10 Kasım 2016 Tarihinde yapılmıştı. Aradan geçen kısa bir süre 

içerisinde ihaleyi alan yüklenici firma, kış şartları olmasına rağmen, konutların yapılacağı alanda çalışma başlattı. Yükseklikleri zemin+6, zemin+7 ve zemin+8 olan konutların 102'si 2+1 ve 426'sı ise 3+1 planında inşa edilecek. Modern mimari anlayış hâkim kılınarak geleneksel konutlarda yer alan mimari cephe elemanları modernize edilecek. Projede cephelerin zemin katlarında taş âak. kaplama kullanılacak. 



Gümüşhane Olay


Geri Dön