19 / 04 / 2024

Gümüşhane Şiran Devlet Hastanesi 3 ay sonra açılacak!

Gümüşhane Şiran Devlet Hastanesi 3 ay sonra açılacak!

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde geçtiğimiz yıl ihalesi yapılarak yapımına başlanan yeni Şiran Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi. Toplam 28 dönüm arsa üzerine kurulan hastanenin 3 ay sonra açılacağı bildirildi...



Toplam 28 dönüm arsa üzerine kurulan, 5 dönümü yeşil alan ile otopark ve bin 100 metrekare kapalı alana sahip olan yeni hastane binasında 10 adet poliklinik odası, röntgen-radyoloji, laboratuar, acil servis, otopsi, ameliyathane 7 adet tek kişilik oda, 13 adet çift kişilik oda ve donanımlı bir hastanede olması gereken herşey olacak.


Şiran Devlet Hastanesi İdari ve Mali Müdürü Ali İhsan Karakuş kamu kurum müdürleri ve köy muhtarlarına yeni hastaneyi gezdirerek hastane binası hakkında bilgiler verdi.


Karakuş, yeni hastane binasını tanıtırken ilçenin 30-40 yıl sağlık tesisi ihtiyacını karşılayacağını, birçok avantajı ve yeniliklerinin olduğunu, aktif 34 yataklı olacağını belirterek, hastanenin 3 ay sonra açılacağını söyledi.


Yeni hastane binasını gezene kamu kurum müdürleri ve muhtarlar ise hastaneyi ilçeye kazandıran yönetici ve Milletvekillerine teşekkür ederek, hastanenin en az 6-7 branşta uzman hekimi hak ettiğine vurgu yaptı.


İha


Geri Dön