25 / 04 / 2024

Gümüşhane'de inşaat temelindeki göçük nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Gümüşhane'de inşaat temelindeki göçük nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Gümüşhane'de bir inşaat temelinde yaşanan göçük nedeniyle 6 ailenin yaşadığı 2 bina önlem amaçlı olarak boşaltıldı.



Gümüşhane'de bir inşaat temelinde yaşanan göçük nedeniyle etraftaki 2 bina boşlatıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, merkezdeki Karşıyaka Mahallesi, Bahçeli Sokak'ta konut yapımı için açılan bir inşaat temelinde göçük meydana geldi.

Kayaların düşmesiyle meydana gelen gürültüyü duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerinde polis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Gümüşhane Belediyesi teknik ekipleri incelemeler yaptı.

Alanda göçüğün devam etmesi sebebiyle inşaatın bitişiğindeki 6 ailenin yaşadığı 2 bina önlem amaçlı olarak mühürlendi.

Alandaki incelemelerden sonra gazetecilere açıklamalar yapan Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ceylan, inşaat için boşlatılan alanda kaya düşmesi ihbarı üzerine alana gelerek tedbir aldıklarını belirtti.

Yapılan incelemeler sonucunda inşaat alanı içerisinde arazi şartları nedeniyle taş düşmeleri olduğunun tespit edildiğini dile getiren Ceylan, şöyle konuştu:

"Detaylı incelemeler ilgili kurumlarca gün ağarınca tekrar değerlendirilecek. Tedbir amaçlı inşaat çevresinde bulunan 2 binadaki 8 dairede 6 ailenin oturduğunu tespit ettik. Yaklaşık 18 kişinin yaşadığı 2 apartmanı tedbir amaçlı mühürledik. Vatandaşlarımız geceyi rahat bir şekilde geçirmeleri için güvenli yerlere yerleştirildi. Gün ağardıktan sonra alanda tekrar gerekli çalışmalar yapılacak. Daha sonra binaların tekrar kullanıma açılıp açılmayacağı ve detaylı bir çalışmadan sonra olumsuzluk olup olmadığı değerlendirilecektir."


Geri Dön