24 / 04 / 2024

1. Uluslararası Kentsel Planlama Mimarlık ve Tasarım Kongresi ne zaman

1. Uluslararası Kentsel Planlama Mimarlık ve Tasarım Kongresi ne zaman

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Kentsel Planlama, Mimarlık ve Tasarım Kongresi başladı. Konferansın açılışında Rektör Sezer Şener Komsuoğlu konuşma yaptı...

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Köy 3. Etap ve Fikirtepe projelerinin geçici kabulü yapıldı! Emlak Konut GYO duyurdu! 

Emlak Konut GYO, Köy 3. Etap ile Fikirtepe 3419/1 Parsel Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Şubesi açıldı!

G Ünal Turizm Uluslararası Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1  6 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynal Abidin Sönmüş tarafından açıldı.

KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüme 1 milyar TL yatırım!

İstanbul'da 300 bin konutun kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Dönüşüme yeni model geliştiren KİPTAŞ çalışmalar dahilinde 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptı. 

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını kutladı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını Kentsev üyeleriyle beraber kutladı...

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

KİPTAŞ Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesi tamamlandı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinin tamamlandığını dile getirdi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yapımı bitirilen Sarıgöl Mahallesi 12B 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 796 konutta anahtar teslimine start verildi.

Kentsel dönüşümde hangi konulara dikkat edilmeli?

İstanbul’daki en eski ilçelerden olan Kartal’ın 5’te 1’ini kentsel dönüşüm sürecine dahil edecek plan ve projeler yapılmasına karşın yükselen inşaat maliyetleri sebebiyle dönüşüm sürecinin öngörülenden daha yavaş ilerlediği görülüyor. 

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde geçici kabul işlemlerinin tamamlanma aşamasında olduğunu dile getirdi. 

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tamamlanıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde fiziki ilerlemenin yüzde 97 seviyesine geldiğini dile getirdi.

1. Uluslararası Kentsel Planlama Mimarlık ve Tasarım Kongresi ne zaman Haberi

1. Uluslararası Kentsel Planlama Mimarlık ve Tasarım Kongresi ne zaman


Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Kentsel Planlama, Mimarlık ve Tasarım Kongresi başladı.


KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerde 141 bin öğretim elemanı, 5,5 milyon da öğrenci bulunduğunu söyledi.


KOÜ’de 70 bin 256 öğrencinin eğitime devam ettiğini anlatan Komsuoğlu, öğrenci sayısına göre 5'inci olduklarını kaydetti.


"Türkiye’nin yüksek öğrenimde en büyük sorunu, uzun vadeli  bakış açısına sahip olmama" diyen Komsuoğlu, "Günü kurtarmaya çalışıyoruz. Uzun vadeli bakış açısı henüz yerleşmiş değil.  Genelde günlük ve aylık olaylar ve kriz çözme üzerine olayları yürütüyoruz. 2023 hedefleri var, bunlar için üniversitelerin önemi büyük. Üniversitelerin önemli işlevlerinden birisi küresel yetenekler yetiştirmektir. Her alanda bu küresel değerleri yetişmeye başladığınızda küresel değer oluyorsunuz"  ifadesini kullandı.


KOÜ'nün de küresel yetenekler yetiştirme...