08 / 12 / 2025
fuzul

1957 yılında Fenerbahçe Burnu

1957 yılında Fenerbahçe Burnu

1957 yılında Fenerbahçe'de turistik yerin planı hazırlanmış. Fenerbahçe Burnu ile Kalamış bir su yolu ile ayrılacakmış, böylece turistik bir ada meydana getirilecekmiş. 200 odalı bir otel ve yat kulübü inşa edilecekmiş.

1941 yılında eşyalı evi kiralayan kiracı eşyaları çalmış!

1941 yılında bir kiracı, kiralık eşyalı evi kiralama bahanesiyle içindeki 400 liralık eşyayı çalarak evden kaçmış.

1957 yılında istimlak bedeli ödenmeyenler şikayet etmiş!

1957 yılında Belediye tarafından istimlak edilen evlerin sahiplerine ödenmeyen sitimlak bedelleri vatandaşları çileden çıkarmış. Vatandaşlar, ödenmeyen istimlak bedelleri için şikeyette bulunmuşlar.

1937 yılında İzmir'e bin adet göçmen konutu yapılmış!

1937 yılında İzmir'de Menemen başta olmak üzere Bergama ve Foça'nın da dahil olduğu toplam 6 ilçeye toplam bin kişilik göçmen evi yapılmış. 

1941 yılında Kadıköy'ün imarına başlanmış!

1942 yılında Kadıköy yakasının imarına başlanmış. Özellikle Fenerbahçe'nin ön planda olduğu imar çalışmaları hızla devam edeceği belirtilmiş.

1938 yılında Çemberlitaş bahçe içine alınması için 6 dükkan ve iki bina istimlak edilmiş! 

1938 yılında Çemberlitaş'ın bahçe içine alınmasına karar verilmiş. Fakat bu kapsamda tam şeklini alabilmesi için bahçenin etrafındaki 6 dükkan ve iki bina istimlak edilmiş.

1957 yılında Boğaz Köprüsü'ne dünyaca ünlü Amerikan firması imzası! 

1957 yılında Boğaziçi asma köprüsü için bir Amerikan firması tarafından çalışmalara başlanmış. 

1957 yılında Boğaziçi Köprüsü için Fransızlarla anlaşılmış!

1957 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün inşaatı için Fransız kredisi yolu ile Fransızlarla anlaşmaya varılmış.

1940 yılında Dolmabahçe Stadyumu projesi hazırlanmış! 25 bin kişilik stadyumun 1,5 yılda tamamlanması planlanmış!

1940 yılında Dolmabahçe stadyumu projesi o yılların Bayındırlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve toplam 25 bin kişilik staduyumun 1,5 yıl içinde tamamlanacağı belirtilmiş.

1957 yılında Kağıthane'ye 100 bin TL bedelle Sular İdaresi işçi lojmanları yapılmış! 

1957 yılında Kağıthane ile Terkos arasında Dörtyol mevkii arasına Sular İdaresi İşçi Lojmanları 100 bin liraya yapılmış.

Kadıköy Meydanı 1957 yılında yapılmış!

1957 yılında Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmalarına başlanmış. İlk olarak Kadıköy Meydanı'nın düzenlenmesi işine girilmiş.

1957 yılında Topkapı-Güngören arsaları yarısı peşin 12 ay vadeyle 1.785 liradan başlayan fiyatlarla satılıkmış!

1957 yılında Topkapı-Güngören arsaları yarısı peşin 12 ay vadeyle 1.785 liradan başlayan fiyatlarla satılıkmış.

1941 yılında Mecidiyeköy'e yapılacak stadyum için çalışmalar başlamış!

1941 yılında, Mecidiyeköy'e yapılması planlanan stadyum için inşaat çalışmalarına başlanmış.

1957 yılında Topkapı veya Yenikapı'ya üniversite öğrencilerine yurt sitesi planı!  

1957 yılında İstanbul Üniversitesi öğrenci birliği, öğrencilerin yurt konusunu tekrar gündeme getirmiş ve konuyla ilgili bazı kararlar alınmış. İşte ayrıntılar...

1957 yılında Fenerbahçe Burnu Haberi

1957 yılında Fenerbahçe Burnu



Fenerbahçe'de 200 odalı bir otel, üç motel ve bir plaj yapılacak


Fenerbahçe Burnu su yolu ile ayrılarak, ada haline getirilecek.


İstanbul'un turistik yerlerinin tespitine başlanmıştır. İlk olarak Florya, Fenerbahçe ve Boğaziçi'nde turistik yerlerin kurulmasına başlanmıştır. 12 yerde turistik tesisler yapılması da kararlaştırılmıştır.


  Fenerbahçe'de turistik yerin planı hazırlanmıştır. Burada, 200 odalı bir otel, 3 motel, üç dalga kıran bir yeni plaj, bir vapur iskelesi, gazino ve eğlence yerleri yapılacaktır.

  

  Fenerbahçe Burnu ile Kalamış'ın bir su yolu ile ayrılması, böylece Fenerbahçe'nin bir turistik ada olarak ortaya çıkarılması kararlaştırılmıştır. Ada bir köprü ile tramvay yoluna bağlanacaktır.


  Fenerbahçe'deki inşaat bittikten sonra, Kadıköy'den 30 metrelik...