28 / 03 / 2024

2. dereceden sit alanı

2. dereceden sit alanı

Tabiat özellikleri olan ve korunması gereken alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor. Peki 2. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

Torunlar GYO 750 milyon TL'lik kredi kullanacak!

Torunlar GYO Yönetim kurulu tarafından T. Halk Bankası A.Ş.'den 750 milyon TL'lik kredi kullanılmasına ve kredinin teminatı için şirketin maliki olduğu Torun Tower isimli taşınmazın üzerinde T. Halk Bankası A.Ş. lehine 2.dereceden 2 milyar TL ipotek tesis edilmesine karar verildi.

Murat Kurum: Bugüne kadar 2 bin 787 bölgeyi doğal sit alanı ilan ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Bugüne kadar 2 bin 787 ayrı bölgeyi doğal sit alanı, 171 tabii güzelliğimizi kesin korunacak hassas alan ilan ettik." dedi.

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı bölgeler 1 ile 2'nci derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

AKİP'ten Olimpos'un imar planı değişikliğine dava!

AKİP, Beydağları Sahil Milli Parkı alanı içinde yer alan Olympos arkeolojik sit alanının kaçak yapıların bulunduğu bölümünün, 2’nci dereceden 3’üncü dereceye düşürülerek imara açılmasına itiraz etmeye ve yargıya taşımaya karar verdi...

Şişli’de binlerce yapıyı etkileyen 'sit alanı' kararı!

İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile İstanbul'un Şişli ilçesinde Harbiye ve Teşvikiye'nin de yer aldığı 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edildi.

Çankaya doğal sit alanı yol güzergahı için imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, 2. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde düzenlenen yol güzergâhlarına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Sit alanı içinde kalan evini restore ettirene hibe!

Kültür Bakanlığı sit alanı içinde kalan konak, ev gibi yapılarını restore ettirenlere hibe verdi. Bu kapsamda 2016 yılında verilen destek tutarı 16.2 milyon TL oldu.

2 bin 430 sit alanının statüleri yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye genelinde 2 bin 430 doğal sit alanını tek tek gözden geçirip statülerini yeniden belirledi.

Düzce Konuralp'te altyapı görüntüleme çalışmaları yapılıyor!

Konuralp'in 2. derece sit alanında altyapı görüntüleme çalışmaları yapılıyor. Jeoradar yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmalarla Batı Karadeniz'in tek antik kenti olma özelliği taşıyan Konuralp'teki arkeolojik kalıntılar tespit ediliyor.

Kiptaş ve Merter Ailesi'nden Beykoz Ormanı için sit alanı hamlesi!

Kiptaş ve Merter Ailesi'nden Mehmet Berke Merter tarafından, Beykoz Dereseki'deki 1. derece sit durumunda olan 2 milyon 350 bin metrekarelik orman arazisi için "Sit Derecelerinin Düşürülmesi" için talepte bulundu...

Manisa cephe sağlıklaştırma çalışmalarında 2. etap başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yürüttüğü cephe sağlıklaştırma projesinde 2. Etap başlıyor, projenin bölgeye canlılık getirmesi planlanıyor...

Manisa'da cephe sağlıklaştırma projesinin 2'nci etabı başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesinde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yürüttüğü cephe sağlıklaştırma projesinde 2. etap başlıyor.

2. derece arkeolojik sit alanlarında yapılaşma koşulları!

Arkeolojik sit alanları; tarihte yaşayan insanlar hakkında bilgilere ulaşılabilecek alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, bu alanlarda yapılaşmaya izin verilir mi? İşte, 2. derece arkeolojik sit alanlarında yapılaşma koşulları!

2. dereceden sit alanı Haberi

2. dereceden sit alanı

2. dereceden sit alanı nedir?

Tarih öncesi, tarihi ve jeolojik devirlere ait olan, ender bulunmaları, özellikleri ve güzellikleri açısından korunması gereken yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan alanlar, doğal sit alanı olarak tanımlanıyor.


Söz konusu doğal sit alanları, 1. derece, 2. derece ve 3. derece sit alanları olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor. Buna göre 2. dereceden sit alanı nedir?


2. dereceden sit alanı nedir?

2. derecen sit alanları, doğal yapının korunması ve geliştirilmesinin yanı sıra 1. derece sit alanından farklı olarak kamu yararı gözetildiği takdirde kullanıma açılabilecek alanları ifade ediyor.



Işıl Seren...