29 / 03 / 2024

2. el konut kdv\'si

2. el konut kdv\'si

Emlak sektörü, birinci el konut satışlarında, artan KDV oranıyla, çetin bir sınavın eşiğine getirildi. Birinci el konut satışlarında KDV oranlarının artırılması, tüketiciyi ve üreticiyi yüzde 17’lik ek zam kabusuyla karşılaştırıldı.

Hakan Erilkun: KDV düzenlemesi 2. el konutlara talebi artırır!

Emlak sektörü, birinci el konut satışlarında, artan KDV oranıyla, çetin bir sınavın eşiğine getirildi. Birinci el konut satışlarında KDV oranlarının artırılması, tüketiciyi ve üreticiyi yüzde 17’lik ek zam kabusuyla karşılaştırıldı.

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,8 artış göstererek, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Ev almak isteyenler müjde: Ucuz fiyata 2'nci el konut kampanyası başladı! İller peş peşe açıklandı!

Ev almak isteyen vatandaşlar için 2. el konut kampanyası start aldı. Devlet ilan sayfasından konuya dair yapılan açıklamada birçok kentte uygun fiyata konut satışı yapılacağı ilan edildi. İşte 2. el konut fiyatları...

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 2. el konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı.

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 2. el konuta finansman desteği geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, 2. el konut fiyatlarıyla ilgili finansman desteği verileceğini ifade etti. İşte tüm ayrıntılar...

Bakan Nebati'den son dakika ikinci el konut kampanyası açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati son dönemlerde sık sık gündeme gelen 2. el konut kampanyası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Nebati'nin o açıklamaları...

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Yabancılar vatandaşlık için 2. el konutları tercih etti!

Ekonomimcom yazarlarından Abdullah Tolu, bugünkü yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. Abdullah Tolu, yabancıların vatandaşlık için 2. el konutları tercih ettiğini belirtti.

ABD’de konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri’nde konut kredilerinde yaşanan faiz artışları ile birlikte, 2. El konut satışları Haziran 2020'den beri en düşük seviyeye geriledi.

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalma gösterdi ve Haziran 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Şubat 2022'de 6 ayın en düşük seviyesini gördü ve yüzde 7.2 geriledi. 

2. el konut kdv\'si Haberi

2. el konut kdv\'si

Emlak sektörü, birinci el konut satışlarında, artan KDV oranıyla, çetin bir sınavın eşiğine getirildi. Birinci el konut satışlarında KDV oranlarının artırılması, tüketiciyi ve üreticiyi yüzde 17’lik ek zam kabusuyla karşılaştırıldı. Yeni yapılması planlanan projeler ve konutlarda satışların önünde artık dev bir engel var. 



Ev Sahibi Olmak İsteyenler Alternatif Seçeneklere Yönelecek


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun; 2012 yılında, deprem yönetmeliği ve 2B arazilerindeki yeni düzenlemeler, gerekse yeniden yapılanma hareketlerinin neticesinde birinci el piyasalarında oluşan büyük hareketliliğin, yerini sessiz bir bekleyişe bıraktığını söyledi. Hakan Erilkun, ev sahibi olmak isteyenlerin, yüzde 17’e kadar çıkabilecek olan ek maliyet artışı karşısında çaresiz kaldığını ve alternatif seçeneklere yöneleceğini belirtti. 



Alıcı Yüzde 1 KDV Uygulanan Konutlara veya 2. El Konutlara Yönelir


Konutta KDV artışını kapsayan bu yasanın 01.01.2013 tarihi...