19 / 04 / 2024

2013 Harçlar Kanunu Genel Tebliği

2013 Harçlar Kanunu Genel Tebliği

1 Ocak 2013 tarihinde 28515 sayılı Resmi Gazete'de Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alan harç oranları ile ilgili hükümler haberimizde...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 90!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 90 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 89!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 89 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:88!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:88 bugünkü 31552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 86!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No: 86, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak harç oranları belli oldu.

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Yeni yapılarda bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlar alınmayacak!

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yapılan değişiklikler arasında, inşa edilecek binalara ilişkin ruhsat ve izinler, inşaat harcları ve imar harçlarıda yer aldı...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu harçları 2019!

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 82 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yayımlandı. İşte tapu harçları 2019..

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararını aldı.

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Tapu harçlarının düşürülmesi olumlu ancak oranlar yeterli değil!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, tapu ve KDV'de yapılan indirimlerin sektör açısından olumlu gelişmeler olduğunu, sektörün daha da hareketlenmesi için yüzde 1,5’e düşürülen tapu harçlarının en fazla yüzde 0,5’te sabitlenmesi gerektiğini belirtti...

Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?

Yeni bir eve ya da işyerine taşınan kimselerin abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, abonelikler nasıl alınır? Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?  

2013 Harçlar Kanunu Genel Tebliği Haberi

2013 Harçlar Kanunu Genel Tebliği

TEBLİĞ


Maliye Bakanlığından:


HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ


(SERİ NO: 70)


Bilindiği üzere, 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununun 79 uncu maddesinde, Konsolosluk Harçları ile Türkiye Cumhuriyeti Muvazzaf ve Fahri Konsolosluklarının yaptıkları her türlü işlemlere ait harçların, Maliye Bakanlığınca tespit ve ilan edilecek döviz kurlarına göre ve bu işlemlerle ilgili tarifelere ayrı ayrı veya birlikte emsal uygulanmak suretiyle hesap edilerek tahsil edileceği hüküm altına alınmıştır.


Öte yandan, 492 sayılı Kanunun mükerrer 138 inci maddesi hükmü gereğince, Kanuna bağlı tarifelerdeki maktu harçlar ile maktu ve nispi harçların asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler 1/1/2013 tarihinden geçerli olmak üzere yeniden tespit edilmiştir.


Bu değişiklikler karşısında, konsolosluklarımızca döviz cinsinden alınmakta olan harç miktarlarının hesaplanmasına esas olacak döviz kuru ve emsal sayılarının yeniden tespit edilmesine gerek duyulmuştur.


Yukarıda belirtilen hükümlerin...