24 / 04 / 2024

2014 çed raporları

2014 çed raporları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildiğini açıkladı.

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Projesi'nin ÇED süreci tamam!

Ulaştırma Bakanlığı tarafınca 2014-2017 yatırım programı kapsamına alınan Halkapınar-Otogar yer altı metrosunun ÇED süreci tamamlandı.

Maksimum kalitede ÇED raporu hazırlanacak!

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Kapasitesinin Güçlendirilmesi İçin Teknik Yardım Projesi açılış etkinliği ve ÇED Çalıştayı gerçekleşti. Toplantıda, minimum bürokrasiyle, maksimum kalitede ÇED raporlarının hazırlanması hedef alındı.

Amasra Termik Santrali'ne Çed olumlu kararı verildi!

Amasra’da kurulması planlanan termik santral için gerekli ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kentlerde stratejik ÇED uygulaması başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘stratejik ÇED’ uygulamasıyla çevresel etki değerlendirme sürecini daha kapsamlı hale getirecek. Hazırlanan taslağa göre, yatırımlar için alınan ÇED raporlarının bölgesel anlamda bir üst aşamasına geçilecek.

ÇED raporu davalarına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, darbe sonrasında yatırımların hızlandırılacağı mesajı verirken, ilk neşter yatırımcının en çok şikâyet ettiği ÇED raporlarına vurulacak.

Yürütmesi duran ÇED raporları yeniden faaliyete geçiyor!

Mahkemelerin yürütmesini durdurduğu ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2009/7 sayılı genelgesiyle şirketler çıkarına yeniden yaşam buluyor.

ÇED raporlarına ilişkin 6 sorun meclise taşındı!

İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, başta Yüzülebilir Körfez Projesi olmak üzere ÇED raporlarına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Altıok, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya iletti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde son durum!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporları ‘sahte imza’ soruşturmasında ifadeler alındı ancak Bakanlık hâlâ ÇED Raporlarının asıl kopyalarını mahkemeye iletmedi.

ÇED olumlu raporları değerlendirilerek veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,Twitter hesabından, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusunda paylaşımlarda bulundu. Sarı, "ÇED olumlu" kararlarının titiz bir inceleme ve değerlendirme sonucunda verildiğini bildirdi.

ÇED'e uymayan 1.408 firmaya 27 milyon lira ceza!

ÇED raporlarına uymayan firmalara göz açtırılmadı. 500 firmaya kapatma veya durdurma işlemi uygulanırken, bin 408 firmaya da yaklaşık 27 milyon lira ceza kesildi.

ÇED raporlarında yeni düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, ÇED Raporları hakkında dava açılmasının, bir çevre mücadelesinden çok ‘yatırım düşmanlığı’ olduğunu ve bu konuda yeni yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Özak GYO'dan 2014 revize değerleme raporları!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamaya göre, Özak GYO 2014 yılı revize değerleme raporlarını yayınladı.

2014 çed raporları Haberi

2014 çed raporları

Bakan Güllüce, “2014 yılında yatırım bedeli toplamda 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildiğini açıkladı.


“130 faaliyete iade ve iptal kararı verildi”

Bakan Güllüce ayrıca proje bedeli 25 milyar TL olan 130 faaliyet içinde mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verildiğini ifade etti.


“ÇED olumlu kararı verilen raporların dörtte bir oranına iade kararı verildi”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “2014 yılı içerisinde verilen ÇED kararlarına ilişkin, yapılan her başvurunun olumlu sonuçlanmadığını, komisyonca değerlendirilen raporlardan uygun bulunmayan ve iade edilen raporların, ÇED olumlu kararı verilen raporlara oranına bakıldığında dörtte birinin iade edildiği anlaşılmaktadır” dedi.   


ÇED kararı...