24 / 04 / 2024

2014 kasım kira artışı

2014 kasım kira artışı

Kira sözleşmelerinin yıllık olarak yenilenmesi halinde kiracıya belli oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, kiracıya yapılacak zam nasıl hesaplanır? Kira yasalarına göre kira artışı ne kadar olmalı? İşte Borçlar Kanunu'nda yer alan esaslar...

2018 Kasım kira artışı zam oranı hesaplama nasıl yapılır? 

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 Kasım ayı kira artışı zam oranlarını bugün açıkladı. Peki, 2018 Kasım kira artışı zam oranı hesaplama nasıl yapılır? İşte oranlar ve hesaplama örneği..

Akbatı AVM'nin Kasım kira döviz kuru 3,00 TL'de sabitlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamu Aydınlatma Platformun'da kira kuruyla ilgili açıklama yaptı. Akbatı Alışveriş Merkezi'nin Kasım ayı kirasında dolar kurunu 3,00 TL'de sabitledi.

Akbatı AVM'nin Kasım kira döviz kuru 2,85'de sabitlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamu Aydınlatma Platformun'da kira kuruyla ilgili açıklama yaptı. Akbatı Alışveriş Merkezi'nin Kasım ayı kirasında dolar kurunu 2,85'de sabitledi.

AVM Ciro Endeksi Kasım'da yüzde 10,5 arttı!

AVM Endeksi’nin Kasım ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi Kasım 2015 döneminde 2014 Kasım ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 10,5 artarak 189 puana ulaştı.

Kasım kira artışı 2015!

İşyeri ve meskenlerde kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Meskenlerde kanunen ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor. İşte Kasım kira artışı 2015 oranları..

Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kiracılık hukuku gereğince meskendeki kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılması zorunluyken, işyerinde kiracı için sözleşme serbestisi uygulanıyor. Peki, Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

2015 Kasım kira artış oranı hesaplama!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde kiraya enflasyon oranında zam yapılıyor. İşte 2015 Kasım kira artış oranı hesaplama örneği..

Euro bölgesinde kasım ayında inşaat üretimi geriledi!

Avro Bölgesinde 2014 kasım ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,1, Avrupa Birliğinde (AB) ise yüzde 0,2 azaldı...

Kasım ayında 103 bin 783 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ’Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2014 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 oranında artarak 103 bin 783 oldu.

İkinci el konut satışları Kasım 2014!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’de 2014 Kasım ayında 103 783 konut satıldı. Peki, Türkiye genelinde kaç konut ikinci kez satıldı? İşte ikinci el konut satışları Kasım 2014 verileri...

Kasım ayında yabancılara kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu, her ay yapılan konut satışlarının istatistik sonuçlarını açıklıyor. Kasım ayı verilerine göre, Türkiye'de 2014 Kasım ayında 103 783 konut satıldı. Peki, Kasım ayında yabancılara kaç konut satıldı?

2014 Kasım'da kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Kasımda satılan konut sayısı 2013'ün aynı ayına göre yüzde 1,1 artarak, 103 bin 783 oldu

Emlak endeksleri Kasım ayı raporu açıklandı!

Reidin.com ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Kasım raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

2014 kasım kira artışı Haberi

2014 kasım kira artışı

Kira yasalarına göre kira artışı ne kadar olmalı?

Kira sözleşmelerinin yıllık olarak yenilenmesi halinde kiracıya belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor. Peki, kira yasalarına göre kira artışı ne kadar olmalı?


Kira yasası ve yasada yapılan değişiklikler gereğince meskenlerde ÜFE oranları baz alınarak artış yapılıyor; ancak işyerleri için bu uygulama 2020 yılına kadar erteleniyor. Bu süreçte işyerleri...