19 / 04 / 2024

2014 konut fiyatları ABD

2014 konut fiyatları ABD

ABD'de konut başlangıçları aralık ayında yüzde 4,4 artışla piyasa beklentisini geride bırakırken, 2014, konut sektörünün 2007 'den bu yana en iyi performansı gösterdiği yıl oldu.

Türkiye’de reel konut fiyatları yüzde 6.4 yükseldi!

BIS'e göre 2014'ün son çeyreğinde enflasyondan arındırılmış konut fiyatları yüzde 6.4 yükselişle, Türkiye’yi G20’de en fazla artış gösteren üçüncü ülke yaptı.

Konut fiyatları Ocak ayında en çok Adana'da yükseldi!

Konut satışlarında 2014 Şubat ayına göre en yüksek fiyat artışı İstanbul'da gerçekleşti. Konut fiyatlarının Ocak 2015'e göre en fazla yükseldiği il ise Adana oldu.

Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu!

ING Uluslararası Araştırmalar tarafından her yıl gerçekleştirilen yıllık ‘Konut Fiyatları ve Konut Kredileri Araştırması’nın 2014 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu.

Konut fiyatları dolar bazında kriz öncesi zirvesinin yüzde 20 altında!

2014 yıl sonu itibarıyla konut fiyatlarına ilişkin ilk istatistikler belli oldu. Emlak danışmanlık şirketi Reidin tarafından hazırlanmakta olan endekslere göre Türkiye’de 2014 yılında konut fiyatları dolar bazında ortalama yüzde 11.2 arttı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 20 arttı!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatları Aralık'ta en çok hangi ilde arttı?

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış istanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da oldu!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Aralık ayı raporu yayınlandı. Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Moskova'da ikinci el konut fiyatları yüzde 47 geriledi!

Dolar bazında konut fiyatları Moskova’da yakın tarihin en düşük dönemini yaşıyor. Piyasanın en büyük oyuncularından olan İNKOM tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ikinci el konut fiyatlarında 2014 yılında fiyatlar dolar bazında yüzde 47 geriledi.

İstanbul'da konut fiyatları 2014'te yüzde 25 arttı!

Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 16’ya, İstanbul’daki yıllık artış ise yüzde 25’e dayandı. En düşük yıllık değişimin gerçekleştiği düzey yüzde 3.55 ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’da oldu.

Konut fiyatlarının en çok düştüğü ülke Yunanistan oldu!

Küresel emlak şirketi Knight Frank, 2014'te konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla azaldığı ülkeleri sıraladı. Buna göre konut fiyatlarının en fazla değer kaybettiği ülke Yunanistan oldu.

Konut fiyatları en çok Şişli-Harbiye'de arttı!

İstanbul genelinde 2014 yılı içerisinde Beşiktaş - Bebek, Kadıköy - Bahariye, Sarıyer - Rumelihisarı ve Sarıyer -İstinye haricinde tüm bölgelerde işyeri metrekare fiyatları, konut fiyatlarının üzerinde bir hızla artıyor.

2014 konut fiyatları ABD Haberi

2014 konut fiyatları ABD

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan açıklanan verilerine göre, aralık ayı konut başlangıçları önceki aya oranla yüzde 4,4 yükselerek, yıllık bazda 1 milyon 89 bine çıktı. Bu sonuçla, konut başlangıçları 2014'de son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Veriye ilişkin piyasa beklentisi ise 1 milyon 40 bin yönündeydi. Kasım ayı konut başlangıçları ise 1 milyon 28 binden 1 milyon 43 bine revize edildi. 


Veriler, ayrıca aralık ayında verilen inşaat izinlerinin aylık yüzde 1,9 azalışla 1 milyon 32 bine düştüğünü ortaya koydu. Beklenti, Kasım'da 1 milyon 52 bin seviyesinde gerçekleşen inşaat izinlerinin aralıkta 1 milyon 60 bine yükseleceği yönündeydi. 


Ekonomistler, beklentileri aşan aralık ayı konut başlangıçlarına ilişkin olarak, konut sektörünün ivme kazandığı ve büyümeye devam edeceği değerlendirmesini yaptı. 


Bizim...