19 / 04 / 2024

2015 ekim kira zammı hesaplama

2015 ekim kira zammı hesaplama

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte 2015 Ekim kira zammı hesaplama örneği..

Ekim ayı kira artış oranları resmen açıklandı! 2023 ekim kira zammı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon verilerini yayımladı. Bu kapsamda kira artış oranları da belli oldu. Peki Kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Kira fiyatları cep yakıyor! Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman belli olacak? 

Eylül ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 yükselmişti. Gözler şimdi de ekim ayı kira artış oranların çevrildi. Peki  Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman

2018 Ekim'de kiraya ne kadar zam yapılacak?

Kira sözleşmesi Ekim ayında yenilenen kiracıya yapılacak zam oranı belli oldu. 2018 Ekim'de kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte 2018 Ekim kira artış oranları..

Eskişehir'de Ekim ayında 2 bin 489 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Eskişehir genelinde konut satışları 2016 Ekim ayında, 2015 Ekim ayına göre yüzde 39,5 oranında artarak 2 bin 489 adet oldu.

Ekim kira artış oranları yarın açıklanacak!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malları kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. Kira artış hesaplamaları ev ve işyerlerinde farklı şekillerde yapılıyor.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Muğla Büyükşehir İkmal Hizmet Binası Eylül'de tamamlanacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından temeli 2015 Ekim ayı içerisinde atılan yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası inşaatının yüzde 50’si tamamlandı.

Eva Gayrimenkul Periskop'un 28. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık'ın her üç ayda bir yayınladığı "PERISKOP" isimli yayınının 28. sayısı yayınlandı. PERISKOP' ta 2015 Ekim-Kasım-Aralık dönemine ait gayrimenkul sektörü ile ilgili haberler yer alıyor.

Dumankaya İnşaat ortalamanın üzerinde kazanç garanti ediyor!

Merkez Bankası’nın yayınladığı verilere göre 2015 Ekim ayı itibariyle konut yatırımları yüzde 18.69’luk bir prim oranı ile döviz gibi yatırım araçlarını geride bıraktı. Yıllık bazda ise bu oranın yüzde 20’yi aşması bekleniyor.

İpotekli konut satış istatistikleri!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre Geçtiğimiz Ekim ayında İpotekli konut satışları 2015 Ekim ayında 27 bin 996 olarak gerçekleşmişti. Peki, Kasım ayı ipotekli konut satış istatistikleri sonucu nedir?

Konut satış istatistikleri Kasım 2015!

Türkiye’de 2015 Ekim ayında 104 bin 098 konut satılmıştı. İstanbul 18 bin 468 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,7) sahip olmuştu. Peki, Kasım ayında toplamda kaç konut satıldı?

Konut satışları İzmir ve Ankara'da artıyor!

2015 Ekim sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla İstanbul'da konut satışları yüzde 3 azalırken, İzmir'de yüzde 11, Ankara'da ise yüzde 13 artış yaşandı.

Çanakkale’de konut fiyatları arttı!

Çanakkale’de satılık konut fiyatları 2015 Ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 2,99 yükseldi. Ortalama kira bedeli de 689 TL oldu. İşte kampanyalar!

2015 ekim kira zammı hesaplama Haberi

2015 ekim kira zammı hesaplama

2015 Ekim kira zammı hesaplama!

Kiralamalarda tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Bu kural, 2020 yılına kadar işyerlerinde uygulanmıyor. Bu süre içerisinde işyeri sahipleri kiracılarına sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile istedikleri oranda zam yapabiliyor.


2015 Ekim kira zammı hesaplama oranları..

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 1,53 arttı.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre...