20 / 04 / 2024

2015 Konut kredisi faizi kira beyannamesi

2015 Konut kredisi faizi kira beyannamesi

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için Gelir Vergisi Kanunu gereğince, kira gelir vergisi ödeniyor. Kredi ile alınan evin kira vergisinde faizler indirilebiliyor. İşte konut kredisi faizi kira beyannamesi 2015...

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

ICBC Turkey, konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.88'a çekti!

Tekstilbank’ın çoğunluk hisselerini devralarak Türkiye’de faaliyete geçen ilk Çin bankası olan ve 22 Mayıs 2015’ten bu yana Türkiye’de hizmet veren ICBC Turkey, 12 Ağustos tarihi itibariyle konut kredisi fiyatlarında rekabetçi bir kampanyayı daha hayata geçirdi.

Konut kredisi faizlerindeki düşüş sektöre ivme kazandıracak!

Gayrimenkul sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendiren EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, satışların 2015 yılı verileriyle yaklaşık aynı düzeyde olduğunu, konut kredisi faizlerinde yaşanacak düşüşün ise sektöre ciddi ivme kazandıracağını kaydediyor.

Konut kredisi faiz oranları yönünü arıyor!

Konut kredisi faiz oranları 2015 yılı son çeyreğinden bugüne stabil bir dönem geçiriyor. 2007 yılı dışında daha önceki dönemlerde konut kredisi faiz oranlarının yükseldiğinde böylesi uzun bir stabil dönem olmamıştı.

Konut kredisi hacmi 5 yılda 2 kat arttı!

Türkiye'de konut kredisi hacmi 2011-2015 yıllarında yüzde 92,4 artışla 74 milyar 588 milyon 807 bin liradan 143 milyar 546 milyon 906 bin liraya yükseldi.

Türkiye konut kredisi büyümesinde dünyada ilk sırada!

Cansel Turgut Yazıcı, açıklanan raporlara göre Türkiye'nin konut fiyatları artışında 2015 ilk çeyreğinde dünyada 7'inci sırada, konut kredisi reel artışında ise ilk sırada yer aldığını belirtiyor.

Konut kredisi faiz oranları 2016'da düşecek!

Konut kredisi, hem yatırımcı hem de sektör için kritik öneme sahip. 2015 yılında yüksek seyreden faiz oranlarının 2016'da ne yönde ilerleyeceği ise günün merak konusu olarak öne çıkıyor.

2015 biterken konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Seçimlerden sonra konut kredisi faiz oranlarının düşmesi beklenirken, beklentileri karşılayan bir hareketlenme yaşanmadı. İşte bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Kasım 2015!

Erken seçimden sonra konut kredisi faiz oranlarında düşüş beklenirken, Abank faiz oranlarını aşağıya indirdi. Geçtiğimiz hafta katılım bankalarından Kuvey Türk faiz oranını düşürürken, Albaraka Türk faizleri yükseltmişti. İşte son durum...

Konut kredisi sigorta yasası!

Konut kredisi sigortaları ile ilgili yasal esaslar Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde yer alıyor. İşte 28 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik esasları..

Konut kredisi geç ödeme cezası 2015!

Konut kredisi kullanan kimi tüketiciler, ödemelerinde zorluk yaşayabiliyor. Bu nedenle ödemelerini olması gerekenden daha geç bir şekilde geriden ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi geç ödeme cezası 2015 nedir?

Bankaların Konut Kredisi faiz oranları 2015 Ekim!

Konut kredisi veren bankalar, faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. 7 Haziran Genel Seçimler öncesi en düşük faiz oranı yüzde 0,91'den başlarken, bugün en düşük faiz yüzde 1,15.

2015 Konut kredisi faizi kira beyannamesi Haberi

2015 Konut kredisi faizi kira beyannamesi

Konut kredisi faizi kira beyannamesi 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için Gelir Vergisi Kanunu gereğince, kira gelir vergisi ödeniyor. Söz konusu vergilendirme belli koşullarda yapılıyor.


Kira geliri elde eden kişi, ancak elde edilen gelirin istisna bedelinden yüksek olması halinde ödeniyor. Senede 2 eşit taksit halinde ödenmesi gereken kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmiş olması gerekiyor.


Beyannamede, gerçek gider yöntemini seçen kimseler, kredi ile aldıkları evin kira gelirinden faizleri düşürebiliyor. Bu yöntem ile düşürülebilecek diğer gerçek giderler ise şu şekilde;


-Kiraya veren tarafından kiraya verilen gayrimenkul için ödenen aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri,


-Kiraya verilen malların idaresi için yapılan ve gayrimenkulün önemi ile orantılı olan idare giderleri,


-Kiraya verilen mal ve haklara ait sigorta giderleri,


-Kiraya verilen...