26 / 04 / 2024

2016 Aplikasyon harcı

2016 Aplikasyon harcı

Aplikasyon, projeye göre yapı temelini arazi üzerinde oturacağı alanı belirleme işine deniyor. Aplikasyon için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, aplikasyon harcı 2016 ne kadar?

Aplikasyon harcı 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler 2022 yılı için ödenecek tutarın ne kadar olduğunu araştırıyorlar. 2022 yılında uygulanacak olan aplikasyon harcı bedeli Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. İşte tüm detaylar...

Aplikasyon harcı 2021!

İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte aplikasyon harcı 2021...

Aplikasyon harcı 2020!

İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2020'de ne kadar oldu?

Aplikasyon harcı 2019!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2019'da ne kadar oldu?

Aplikasyon harcı 2018!

2018 yılında yapılacak aplikasyon işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, aplikasyon harcı 2018 ne kadar?

Aplikasyon harcı 2017!

2017 yılında yapılacak aplikasyon işlemleri için tahsil edilecek harçlar belli oldu. Söz konusu bedeller taşınmazın yüzölçümüne göre değişkenlik gösteriyor.

Fek yazısı harcı 2016!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler, borcunu ödedikten sonra tapudaki ipoteği kaldırabiliyor. Bunun için fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı harcı 2016 ne kadar?

Arazi tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Arazi satın almak isteyen kimseler ile arazi satışı yapmak isteyen kimselerin devir işlemleri için tapu müdürlüğüne müracaat etmeleri ve tapu harcı ödemeleri gerekiyor..

Arsa tapu harcı oranı hesaplama 2016!

Arsalar da dahil taşınmaz malların tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, arsa tapu harcı oranı ne kadar? Harç nasıl hesaplanır?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de gerçek dışı bir tutarda beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2016 ne kadar?

İmar durumu belgesi harcı 2016!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için mimari proje hazırlamadan önce imar durum belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge bağlı olunan ilçe belediyesinden alınıyor. Peki, imar durumu belgesi harcı 2016 ne kadar?

Tapu şerhi harcı 2016!

Gayrimenkul sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Tapuya konulan şerhler için ödenecek harç, şerhin türüne göre değişkenlik gösteriyor. İşte tapu şerhi harcı 2016..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2016!

Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, genellikle bir gayrimenkulü ileri bir tarihte satın almak için yapılıyor. Bu sözleşme noterde yapılıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2016 ne kadar?

2016 Aplikasyon harcı Haberi

2016 Aplikasyon harcı

Aplikasyon harcı 2016!

Kadastro paftalarındaki parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesi aplikasyon işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Aplikasyon, projeye göre yapı temelini arazi üzerinde oturacağı alanı belirleme işine deniyor. 


Aplikasyon için gerekli belgeler ile birlikte müracaatın yapılması ve harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor. Aplikasyon için gerekli belgeler ve ödenmesi gereken harç bilgileri şu şekilde sıralanıyor;


Aplikasyon için gerekli belgeler:

1.Taşınmaz malın güncel tapu senedi veya tapu kayıt örneği. 


2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekâletname örneği ve kimliği. 

- Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise aile nüfus kayıt örneği ve kimliği.

- Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, işi yapılması için yetki verildiğini açıkça belirten yetki belgesi ve imza sirküleri ile...