17 / 04 / 2024

2017 Ağustos ayı kira artışı

2017 Ağustos ayı kira artışı

2017 Ağustos ayında yenilenen kira anlaşmaları için mal sahibinin kiracısına yapacağı zam oranı belli oldu. Peki, 2017 Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira artış oranları..

Konut satışları yine azaldı! Ağustos ayında 122 bin 91 konut satıldı!    

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azalarak 122 bin 91 oldu.

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Alınan tedbirler etkisini gösterdi! Ağustos ayında tüketici beklemeyi tercih etti!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar sektörde etkisini gösterirken ikinci el araçlarda küçük fiyat düşüşleri yaşanmaya başlandı. Al-satçı kişilerin yerini ihtiyacı olan tüketicilerin almaya başlamasıyla ağustos ayında yeni araç ilanı girişlerinde düşüş yaşandı.

Ağustos ayında yüksek çıkan enflasyonu hangi harcamalar tetikledi?

TÜFE’de yüzde 9,09’la en yüksek ağustos ayı enflasyonu gerçekleşti. Aylık enflasyonun 2,78 puanlık bölümü ağustosta yüzde 16,61 artan ulaştırma, 2,27’lik bölümü de yüzde 8,48 artan gıda fiyatlarından oluştu.

Kuveyt Türk emekli promosyonları belli oldu: Ağustos ayında emekli maaşı alanlara özel yeni promosyon tutarları!

Ağustos ayının son günlerine doğru yaklaşırken, bankaların maaş aralıklarına göre sunacakları güncel promosyonlar hakkında yapılan araştırmalar halen devam etmektedir.

Skoda Kodiaq’a ağustos ayında 5 bin 903 TL zam geldi! İşte güncel Skoda Kodiaq fiyatları...

Skoda’nın çok sevilen modellerinden Kodiaq’ın ağustos ayı fiyatı açıklandı. Skoda, ağustos ayında Kodiaq modeline sadece 5 bin 903 TL zam yaptı.

Skoda Karoq’a ağustos ayında 4 bin 801 TL zam geldi! Karoq’un yeni fiyatı tam bu kadar oldu!

Skoda ağustos ayı kapsamında Karoq modeline 4 bin 801 TL zam yaptı. Karoq modelinin yeni fiyat listesinin Skoda’nın resmi internet sitesinde yayımlanmasının ardından Karoq’un yeni fiyatını araştıranların sayısı arttı.

2023 Ağustos ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman? 2023 Aile Destek ödemesi ne kadar, zamlı mı ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuna göre, Aile Destek Programı bir yıl daha sürecek. Ağustos ayı için ödemelerin ne zaman yapılacağına dair son dakika açıklaması, Bakan Göktaş'ın Twitter hesabından geldi. 

Renault ağustos ayında Captur’a zam yapmadı! İşte Renault Captur fiyatları...

Merakla beklenen Renault Captur modelinin ağustos ayı fiyatı açıklandı. Renault, Captur modeline ağustos ayın kapsamında zam yapmadığını duyurdu.

Volvo'dan akıl almaz liste: Ağustos ayı fiyat listesi görenleri şoke etti

Türkiye'de otomobil fiyatları yükselmeye devam ederken Volvo da Ağustos ayı fiyat listesini paylaştı. İşte ağızları açık bırakacak Volvo otomobil fiyatları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ağustos ayı müjdesi geldi. Para ödemesiyle ilgili flaş gelişme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen para ödemesi hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Bakanlık ağustos ayı müjdesini duyurdu.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

Ağustos ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

Ağustos ayı kira artış oranı, temmuz ayı enflasyon verilerinin belli olmasının ardından belli oldu. 2023 yılı için kira artış oranı yüzde 25 olarak kararlaştırılmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklama ile beraber, kira yüzde 25 zam sınırlamasının uzatıldığını belirtti.

2017 Ağustos ayı kira artışı Haberi

2017 Ağustos ayı kira artışı

2017 Ağustos ayında yenilenen kira anlaşmaları için mal sahibinin kiracısına yapacağı zam oranı belli oldu. Bilindiği üzere bu oranlar konutlar için zorunlu olup, işyerleri için isteğe ve sözleşmeye bağlı bir şekilde kullanılıyor.


Kanun gereğince kira artış hesaplamalarında baz alınan oran üretici fiyat endeksi oranları olup, bu oranlardan da on iki aylık ortalamalar dikkate alınıyor.


Bu veriler her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Temmuz ayı verileri, Ağustos'ta kullanılıyor. 2017 Ağustos  kira artış oranları bugün açıklandı. Peki, 2017 Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak? diyorsanız işte yanıtı...


Açıklanan verilere göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,72 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,72, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,60, bir önceki yılın...