25 / 04 / 2024

2017de ekonomi ne kadar büyüdü

2017de ekonomi ne kadar büyüdü

2017’nin üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 11,1 büyüyerek son 6 yılın en güçlü büyüme performansını yaşadı. İnşaat sektörü, üçüncü çeyrekte yüzde 18,7 büyüme oranıyla yine ekonomik büyümenin lokomotifi oldu.

1938'de Eminönü'ne Ekonomi Saray'ı inşa edilecekmiş!

1938 yılında Ekonomi Sarayı inşası gündeme gelmiş. iktisad Vekili B. Şakir Kesebir dün de iktisadi meseleler üzerinde görüştükten sonra Ekonomi Sarayı ile ilgilenmişler.

Ünlü ekonomist açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru atağı için sebep yok

Seçimlere sayılı günler kala, altın ve dolardaki yükseliş sürüyor. Piyasalar seçimi beklerken, herkesin aklındaki seçimden sonra altın, dolar, ekonomi ne olur sorusunun yanıtı ünlü Ekonomist Dr. M. Murat Kubilay’dan geldi.

Enflasyonda en düşük artış konutta! Vatandaş enflasyonla ilgili ne diyor? Ekonomi nereye gidiyor?

Reel araştırmacı uzun vade yatırımcı temel analist Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarına değinerek "Bu rakamlar sizce ekonominin geleceği için ne anlama geliyor? Yorumlarınızı bekliyorum" dedi. İşte gelen o yorumlar...

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Gram altın 2 bin TL'yi görecek mi? Altın fiyatları ne kadar? İşte son gelişmeler...

Dünden bugüne altın fiyatları yukarı doğru seyrederken altın fiyatlarında son durum yatırımcıların ve vatandaşların piyasa ve ekonomi takipçilerinin gündeminde yer alıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? İşte 6 Ağustos 2023 Pazar günü gram, çeyrek, yarım ve ons altın fiyatları...

Gordiyon düğümüne dönüşen ekonomi: Faiz artışı çözüm mü? Tunç Şatıroğlu yanıtladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Türkiye ekonomisindeki mevcut durumu 'Gordiyon düğümü'ne benzeterek faiz artışının önemini vurguladı. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, faizin hızlı veya yavaş artırılmasının bazı olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Ekonomi uzmanından kritik açıklama! Dolar daha ne kadar çıkacak? 

Ekonomi uzmanı Remzi Özdemir, dolar kurunun denetimli bir şekilde yükseliş yaşayacağını ve belirli bir tarih söyleyerek dolar kurunun 24 TL civarında tutulacağını ifade etti. İşte detaylar.

Piyasalarda kritik tarih 2 Haziran’a dikkat! Borsada çıkış sürer mi? Endeks ne olur? İşte uzmanların beklentileri…

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in geçeceğine ilişkin haberler piyasalarda olumlu hava yaratırken, piyasa çevreleri yeni kabine için kritik tarih olan 2 Haziran’a dikkat çekti. Uzmanlar, 2 Haziran Cuma gününe kadar borsada yukarı yönlü ivmenin devam edeceğini öngörüyor.

Ünlü ekonomistten çok konuşulacak senaryo: Seçim sonrası ekonomi ne olacak?

Ekonomist Oğuz Oyan, ikinci tur seçimlerinin ardından döviz kurlarında yaşanması muhtemel senaryoları ele aldı. Oyan, "Mevcut ekonomi politikası ederse, bu ülkenin bir döviz krizinin yanında ödemeler dengesi krizine de neden olma ihtimali vardır" dedi.

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Flaş..Flaş ekonomi uzmanı öyle bir asgari ücret tahmini yaptı ki.. Temmuz'da asgari ücrete zam olacak mı?

Türkiye'de hemen hemen herkes tarafından heyecanla açıklanması beklenen asgari ücrete ara zam için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi vermişti. Şimdi herkesin aklında şu soru var;  asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama geldi.

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala farklı ekonomi senaryoları da konuşulmaya başlandı. Milyonlarca insan 14 Mayıs sonrası dövizde ne gibi gelişmeler olacağını merak ediyor.

Ekonomi dehası Selçuk Geçer elinde 1 doları bile olanı uyardı! Tarih verdi.. rekor üstüne rekor kırılacak

Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararı sonrası dolar, 19 TL sınırını geçti. Yatırımcıların dolar üzerinde ne yapmaları gerektiği ise ekonomistlerin yönlendirmeleriyle şekilleniyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'de dolarda yaşanan son gelişmeleri vatandaşı uyararak yaptı.

2017de ekonomi ne kadar büyüdü Haberi

2017de ekonomi ne kadar büyüdü

2017 yılı, Türkiye ekonomisinin, 2016 yılındaki olumsuzlukların etkisinden kurtulduğu bir yıl oldu. 2016’da yaşanan darbe girişimi, İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla sonuçlanan Brexit kararı, ABD seçimlerinin Donald Trump lehine sonuçlanması ve Ortadoğu’da yaşanan olayların etkisiyle büyüme oranı yüzde 2,9’da kalmıştı.

TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre; 2017’de ise toparlanma önce ilk çeyrekte yüzde 5,2, ardından ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüme oranıyla kendini gösterdi. Üçüncü çeyrekte ise büyüme oranının 11,1’e çıkması, moralleri daha da yükseltti. Temmuz, Ağustos, Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrek büyüme oranı, ekonomistlerin yüzde 10 olan beklentisinin üzerine çıkarken, bu oran, son 6 yılın en güçlü büyüme performansı oldu. Böylelikle 2017 yılının üçüncü çeyreğinde üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla rakamı 827 milyar 230 milyon TL oldu.

İş dünyası, çift haneli büyüme...