26 / 04 / 2024

2018 Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması

2018 Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması ödül töreni yapıldı!

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kanuni Bulvarı 2018 sonuna kadar hizmete girecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ülkede huzurun ve istikrarın devam etmesi halinde şehrin çehresini değiştirecek dev Kanuni Bulvarı’nın tüm bölümleri ile 2018 yılı sonuna kadar hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Trabzon Kanuni Bulvarı 2018'de açılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kanuni Bulvarı’nın tüm bölümleri ile 2018 yılı sonuna kadar hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Trabzon Kanuni Bulvarı 2018 yılının sonunda açılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kanuni Bulvarı’nın tüm bölümleri ile 2018 yılı sonuna kadar hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Orhan Gencebay'ın Rumelihisarı’ndaki evine hırsız girdi!

Önceki gün Orhan Gencebay ile Sevim Emre’nin Rumelihisarı’ndaki evlerine hırsız girdi. Saat 14.30 sıralarında dört katlı binaya giren ve apartmandaki dört dairenin de kapısını zorlayan hırsız ya da hırsızlar, en büyük hasarı Gencebay’ın kapısına verdi.

2018'in sonunda hem TANAP hem de STAR'ın açılışı yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 3,4 milyar doların 10 ülkeden 23 banka tarafından sağlanan rafineriye şimdiye kadar 800 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, 2018 sonunda hem TANAP hem de STAR'ın açılışını gerçekleştireceklerini anlattı.

Orhan Şen: İstanbul'un 60 günlük suyu kaldı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, bu yaz çok sıcak geçecek. Yağışlar bir hafta sonra yerini sıcak havaya bırakacak dedi...

Haluk Dinçer kimdir?

Haluk Dinçer, TÜSİAD'ın geçici başkanlığı için öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Peki, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer Haluk Dinçer kimdir? İşte Haluk Dinçer..

TÜSİAD'ın yeni başkanı Haluk Dinçer oluyor!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre TÜSİAD'ın geçici başkanlığı için 3 başkan yardımcısından biri olan Haluk Dinçer'in adı öne çıkıyor. TÜSİAD'ın yeni başkanı Haluk Dinçer oluyor.

Viko By Panasonic 2018 yılında dünya lideri olmak istiyor!

VİKO, PANASONIC ile iş birliğine giderek daha büyük hedefler için yepyeni bir vizyon geliştirdi. 2018 yılında 100. yılını kutlayacak olan PANASONIC’ın hedefi, elektrik anahtarı ve priz sektöründe VİKO ile birlikte dünya lideri olmak

Orhan Aktürk: Balıklı gölün turizme kazandırılması için çalışma yapacağız!

İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk, balıklı göldeki balıkların yaşam alanlarını korumak ve buranın tanıtımında eksikliklerinin olduğunu belirterek, balıklı golün turizme kazandırılması için çalışma yapacaklarını dile getirdi.

Mustafa Cevizci :Dorak Holding 2018 yılında halka açılmayı planlıyor!

Kapadokya ve İstanbul'da bulunan iki oteli için Wyndham Hotel Group ile marka kullanım anlaşması yapan Dorak Holding'in Oteller Grubu Direktörü Mustafa Cevizci, holdingi 2018 yılında halka açmayı planladıklarını söyledi.

Ressam Sanatçı Orhan Taylan'ın resim sergisi 1-30 Haziran'da Midtown'da!

Sanatçı Orhan Taylan, Haziran ayı boyunca yeni bir sergileme anlayışıyla Midtown’da olacak. Ressam Orhan Taylan’ın; kâğıt üzerine yaptığı eskiz ve desenlerin yanı sıra yağlıboya resimleri de 01-30 Haziran tarihleri arasında Midtown’da görülebilir...

2018 Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması Haberi

2018 Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde yapıldı.

Kolokyuma, jüri üyeleri Yurdanur Sepkin (jüri başkanı), Aytek İtez, İlhan Kural ve Ercan Çoban ile danışman üye Evnur Dinç Korkan (aile adına) katıldı. Kolokyumun moderatörlüğünü ise Neşe İtez yaptı. Jüri üyeleri, yarışmanın amacını ve yarışmadaki değerlendirme kriterlerini aktardılar. Yarışmaya katılan projeleri 5 ana kriterde değerlendirdiklerini söyleyen İlhan Kural, kriterleri şu şekilde sıraladı:

- Ekonomik, özgün ve nitelikli mimari yaklaşım
- İşlevsel, estetik ve yenilikçi çözümlerin öne çıkarılması
- Malzemenin doğru kullanımı ve uygulanabilirlik
- Simgesellik (Orhan Dinç'in kişiliğini yansıtması)
- Tasarımın 3 kişiye hitap etmesi

Yarışmanın ilk turunda eleme yapılmadığını belirten jüri üyeleri,...