29 / 03 / 2024

Kanuni Bulvarı 2018 sonuna kadar hizmete girecek!

Kanuni Bulvarı 2018 sonuna kadar hizmete girecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ülkede huzurun ve istikrarın devam etmesi halinde şehrin çehresini değiştirecek dev Kanuni Bulvarı’nın tüm bölümleri ile 2018 yılı sonuna kadar hizmete girmesinin planlandığını söyledi.




Trabzon’u bir Trabzon daha yapacak 24 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “8’i hemzemin, 15’i köprülü olmak üzere toplamda 22 kavşağın yanı sıra 47 köprü ve 1 viyadüğün yer aldığı dev projede 7’si çift, biri tek tüp olmak üzere 8 adet tünel bulunuyor. Trabzon’u adeta inci gerdanlık gibi kuşaklayacak ve Yıldızlı mevkiinden başlayıp Trabzon-Maçka Yolu Gözalan mevkiinde son bulacak dev bulvarında çalışmalar tam gaz devam ederken, ilk 6 ila 8 km’lik kısmın 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Trabzon’u geleceğe taşıyacak üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunuyor.” ifadelerini kullandı.



Başkan Gümrükçüoğlu Karayolları ile birlikte yürüttükleri dev Kanuni Bulvarı’nın şehrin çehresini değiştireceğini belirterek, “Bulvar, Trabzon’un soluklanmasını sağlayacak yüksek bütçeli bir projedir, Trabzon’un ulaşımına büyük katkıları olacak bir projedir.” dedi.




Yapımı devam eden Kanuni Bulvarı’nın şehre çok büyük bir mesafe aldıracağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu projenin şehrimize kazandırılmasının mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçenlere Trabzon halkı adına şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön