19 / 04 / 2024

İzmir'e yangın havuzları inşa ediliyor!

İzmir'e yangın havuzları inşa ediliyor!

Yaz aylarında artan orman yangınlarıyla mücadele etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, ormanların derinliklerine yangın havuzları inşa ediyor. Yaklaşık 4 bin hektarlık ormanlık alana can simidi olacak Alaniçi Yangın Havuzu önümüzdeki hafta sonuna kadar hizmete girecek.



Yaz aylarında hızla artan orman yangınlarıyla mücadele veren  İzmir  Orman Bölge Müdürlüğü, cephe gerisinde gücüne güç katmaya devam ediyor. Orman yangınları ile mücadelenin en önemli güçlerinden olan yangın helikopterlerinin su ikmallerini kısa ve hızlı bir şekilde yapabilmesi için dağların zirvelerine, ormanların derinliklerine devasa yangın havuzları inşa ediliyor. 




İzmir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Menemen'in Alaniçi mevkiinde inşa edilen ve yaklaşık 4 bin hektarlık ormanlık alana can simidi olacak Alaniçi Yangın Havuzu yapılacak. Havuzun inşaat çalışmalarını yerinde görmek için bölgeye gelen ve Menemen Orman İşletme Şefi Tolga Şener'den bilgi alan İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan, havuzun etrafının kapatılıp, güvelik amacıyla tel örgülerle çevrilmesinden sonra su ile doldurulmaya başlanacağını önümüzdeki hafta sonuna kadar yangın havuzunun hizmete gireceğini belirtti. Şahan Alaniçi Yangın Havuzu ile birlikte İzmir Orman İşletme Müdürlüğü görev alanında orman yangınları ile mücadele çalışmalarında 19 adet yangın havuz ve göletlerinin bulunduğunu bunların ormanların can simidi olduğunu söyledi.





Yeni Asır


Geri Dön