19 / 04 / 2024

Sivas Paşabahçe'ye Yamaç Evleri inşa ediliyor!

Sivas Paşabahçe'ye Yamaç Evleri inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sivas Belediyesi il dışından gelen misafirlerin konaklaması için Paşabahçe de Yamaç Evlerini inşa etmeye başladı.




Sivas’ın turizm potansiyelini yükseltmek için yoğun bir çaba gösteren Sivas Belediyesi, şehirde çeşitli etkinliklere imza atıyor. Sivas Belediyesi hem Sivaslıların hem de Sivas dışından gelen misafirlerin konaklaması için Paşabahçe de Yamaç Evlerini inşa etmeye başladı. 


İlk örnekleri hem Sivaslılardan hem de Sivas dışında yaşayan vatandaşlar tarafından oldukça rağbet gören yamaç evlerinin yenileri de hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor.


Konaklayan misafirlerin doğayla iç içe hayatın stresinden bir nebzede olsun kurtularak farklı bir kaç gün geçirmeleri için yapılan Yamaç Evlerinin yeni inşaatlarını Belediye Başkanı Sami Aydın denetledi.


Başkan Aydın konuyla ilgili olarak, “Yamaç Evlerinin 17 âdeti bulunduğumuz bölgede inşa ediliyor. Bu yıl içerisinde bu Yamaç Evleri hizmete girmiş olacak. Bunların konseptini bir miktar değiştirdik. Burada vatandaşlarımızın doğayla iç içe olacağı halkımızdan büyük rağbet gören hem ilimize hem de Paşabahçe’ye bir farklılık katacak. Yamaç Evi olarak adlandırdık ama kamuoyunda Hobbit Evleri olarak adlandırılıyor.” diye konuştu.


Amerika, İngiltere, Endonezya, Malezya, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerden tur rehberleri ile bir araya geldiklerini belirten Başkan Aydın, “Sivas’ı hiç bilmiyorduk, ‘Geldik, gördük, buraya tekrar geleceğiz.’ dediler. Sivas’ın turizm potansiyeli var. Biz çok farkında değiliz zaman içerisinde Turizmden gereken katkıyı alan bir il olacak. Sivas’ta 740 bin yerli, 26 bin yabancı turist konaklamış. Biz de bu tür çalışmalarla bu rakamları daha da yükseltmek istiyoruz ve bu konuda doğru yolda olduğumuza inanıyoruz.” dedi.




Sivas Belediyesi




Geri Dön