16 / 04 / 2024

Sivas'ta Hobbit yamaç evleri inşa edilecek!

Sivas'ta Hobbit yamaç evleri inşa edilecek!

Sivas'ta Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’nda 100 adet Hobbit Yamaç Evi inşa edilerek Hobbit Köyü oluşturulacak.. Şehir merkezine 5 km mesafede olacak olan evler Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinden esinlenildi.



Sivas Belediyesi, dünya çapında gişe rekoru kıran ’Yüzüklerin Efendisi’ ve ’Hobbit’ serilerindeki ’Hobbit’ karakterlerinin yaşadığı yamaç içine gömülü evlerden esinlenerek, şehir merkezine 5 kilometre mesafedeki Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na yamaç evleri inşa etti.


Dağ içine gömülü olan ve inşaat çalışmalarının devam ettiği evler bölge halkının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Hobbit Evleri hakkında bilgi veren Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, dağ yamacına 50-100 arası ev inşa edeceklerini ve evlerin isimlerinin ’Hobbit Yamaç Evi’ olarak belirlendiğini, evlerin tamamlanmasının ardından ise dayalı döşeli olarak haftalık ve aylık olarak kiraya verileceğini söyledi.


Sadece ön terası vadi manzaralı ve 1 oda 1 salon olarak tasarlanan Hobbit Yamaç Evleri projesi kapsamında şuana kadar sadece 2 ev inşa edildi. Kısa sürede sayısı 100'e çıkacak olan evlerde mutfak, banyo, tuvalet ve yatak odası bulunuyor. 65 metrekare alana sahip olan Hobbit Yamaç Evleri sayesinde bölgede Hobbit Köyü kurup turizme kazandırılması planlanıyor.


Vatan


Geri Dön