23 / 04 / 2024

2019 Mayıs kira artış oranları

2019 Mayıs kira artış oranları

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Böylece 2019 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu. İşte kira artış oranları Mayıs 2019...

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Mayıs 2022 kira artış hesaplama örneği!

Kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracıların heyecanla beklediği Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu. Nisan ayında enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesiyle birlikte kiralara yapılacak zam oranı yüzde 34.46 olarak kaydedildi. İşte tüm detaylar..

TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı detayları! Kiranıza ne kadar zam gelecek? Hemen öğrenin!

TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı detayları bugün itibariyle resmen açıklandı. Peki TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı ne oldu? Kiranıza ne kadar zam gelecek?

2022 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 2022 Mayıs ayı kira artış oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2022 Mayıs ayı kira artış oranları...

Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu mu? Mayıs ayı kira artışı ne kadar olacak?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kira artış oranının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara TÜİK tarafından açıklanan oranda zam yapılabilecek. İşte tüm detaylar...

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2021'de ne oldu?

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'nde Mayıs 2021'de değişiklik yaşanmadı ve Ocak 2019 verilerine yakın seviyede; 77,31 puanda oldu.

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 

3 maddede kira artış oranı Mayıs 2021!

Kira sözleşmesi Mayıs 2021 içerisinde yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı 3 Mayıs 2021 tarihinde belli oldu. İşte 3 maddede kira artış oranı Mayıs 2021...

2021 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat açıklandı, böylece 2021 Mayıs ayı kira artış oranları da belli oldu.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Mayıs'ta 2 milyon 475 bin kişi konut kredisi kullandı!

Mayıs sonunda konut kredisi kullanan kişi sayısı, önceki aya göre 15 bin kişi azaldı ve 2 milyon 475 bin olarak kaydedildi. Mayıs 2019’a göre 18 bin kişi artış gösterdi. 

2019 Mayıs kira artış oranları Haberi

2019 Mayıs kira artış oranları


Gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yıllık olarak zam yapılıyor. Bu zammın nasıl hesaplanacağı da Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunen meskendeki kiracıya üretici fiyat endeksi oranlarından daha yüksek bir oranda bir zam yapılamıyor. 

Buna karşın, geçtiğimiz sene içerisinde enflasyon oranlarında yaşanan yükselişlerin kiralara olumsuz yansıması sebebi ile kira artışı hesaplamasında değişikliğe gidildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi gereğince kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre hesaplanamayacak, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirlenecek. 

Yapılan değişikliklere göre Türk Borçlar Kanunu'nun Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının esas alınacağına ilişkin hüküm, kira sözleşmeleriyle akdedilmiş diğer...