24 / 04 / 2024

2020 vergi paketi

2020 vergi paketi

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti ekonomi kurmaylarının bir süredir üzerinde çalıştığı öncelikle gelir vergisi dilimlerinin yeniden belirlenmesi ve kurumlar vergisi oranlarının düşürülmesi ile ekonomi alanında bir dizi düzenlemeyi içeren 50 maddelik yasa teklifi bu hafta Meclise sunulacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

Sterlinin dibe vurması ile İngiltere harekete geçti! Vergi paketi geri çekildi! Son dakika sterlin kuru

150.000 sterlin üzerindeki gelirler için ödenen en yüksek vergi oranının yüzde 45′ten yüzde 40′a çekilmesini amaçlayan vergi planı sterlinin çökmesi ile geri çekildi. 

Maaşlara artış, Doktorlara vergi, 2/B arazilerinin satışıyla ilgili yeni düzenleme! AK Parti'den bomba vergi paketi

AK Parti, TBMM'ye Hazine Taşınmazları ve KDV’ye ilişkin yeni teklif verdi. 41 maddeden oluşan teklife göre Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların üzerinde bulunduğu Hazine taşınmazlarının satışına ilişkin başvuru süresinin uzatılması ve peşin ödemelerde indirim yapılması öngörülüyor.

Torunlar GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Torunlar GYO, 2020 yılı faaliyetleri Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine uygun olarak tutulan yasal kayıtlarına göre oluşan zarar nedeni ile kar payı dağıtmayacak.

2020'de 53.6 milyar TL kira geliri beyan edildi! 

2020 yılında 1 milyon 420 bin 658 mükellef vergi dairesine gitmeden hazır beyanname doldurarak gelirleri beyanında bulundu. Ev sahipleri bu dönem için 53.6 milyar lira gelir beyan etti. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Mart GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Mart GYO, 2020 yılı özel hesap dönemine ilişkin finansal tablolarında 18 milyon 837 bin 319 TL kar oluşmasına rağmen Vergi Usul Kanununa göre hazırlanan finansal tablolarda zarar oluştuğundan kar dağıtılmamasına karar verdi. 

Doğuş GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Doğuş GYO'nun Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan yasal kayıtlarında ise 510 milyon 477 bin TL dönem zararı gerçekleşti. Bu kapsamda 2020 yılı kar dağıtım tablosunun genel kurulun bilgisine ve onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi.

TSKB GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

TSKB GYO'nun 2020 yılı faaliyetlerinden Vergi Usul Kanunu esaslarına göre herhangi bir kar elde etmemesi nedeniyle kar dağıtmamasına karar verildi.

Nurol GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Nurol GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II, No: 19.1 sayılı Kar Payı Tebliği uyarınca, 2020 yıl sonu yasal kayıtlarında (Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan kayıtlar) net dağıtılabilir dönem karı bulunmuyor.

ABD'de kira yardımı artışı paketi Temsilciler Meclisi’nde onaylandı!

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketi, Senato'dan sonra Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada 211'e karşı 220 oyla onaylandı. Paket, düşük gelirli ailelere vergi indirimi, kira ve gıda yardımında artışları içeriyor...

Torunlar GYO'dan 2020'de 1.1 milyar TL satış geliri!

Torunlar GYO, SPK standartlarına uygun olarak hazırlanan mali tablolara göre 2020'yi 8.8 milyar TL net aktif değer ve 14.3 milyar TL portföy büyüklüğü ile tamamladı. Şirketin, faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK/EBITDA) ise 636 milyon TL oldu.

Kirada iş yeri olanlar dikkat! Vergi iadesi değişiyor!

2020 yılı için kira geliri elde edenlerin beyanname verme süreleri bu ayın sonuna kadar sürüyor. Kira geliri elde edenler isterlerse götürü gider yöntemini, isterlerse gerçek gider yöntemini seçerek beyanname verecek. 2021 yılında vergi iadelerinde değişikler yaşanacak. İşte yeni iade tutarları...

2020 vergi paketi Haberi

2020 vergi paketi

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti ekonomi kurmaylarının bir süredir üzerinde çalıştığı öncelikle gelir vergisi dilimlerinin yeniden belirlenmesi ve kurumlar vergisi oranlarının düşürülmesi ile ekonomi alanında bir dizi düzenlemeyi içeren 50 maddelik yasa teklifi bu hafta Meclise sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti ekonomi kurmaylarının üzerinde çalıştığı 50 maddelik yasa tasarısının içerdiği yeni ve ek vergilerle ilgili düzenlemelerle ilgili sektör temsilcileri endişeleri dile getirdi. Gayrimenkul sektörü, konut satışlarının yeniden canlanmaya başladığı bir dönemde konulacak verginin satışları düşürmesinden korkuyor. 

Dünya Gazetesi’nden Canan Kaya’nın haberine göre, döviz mevduatından elde edilecek gelire getirilecek verginin caydırıcı olmayacağını dile getiren iş dünyası, dövizin kayıtdışına daha çok çıkmasından endişeli. Araç kiralamadaki vergi düzenlemesinin ise pazarda daralma yaratabileceği belirtiliyor 2020 Yılı Bütçe görüşmeleri başlamadan önce...