28 / 03 / 2024

Sterlinin dibe vurması ile İngiltere harekete geçti! Vergi paketi geri çekildi! Son dakika sterlin kuru

Sterlinin dibe vurması ile İngiltere harekete geçti! Vergi paketi geri çekildi! Son dakika sterlin kuru

150.000 sterlin üzerindeki gelirler için ödenen en yüksek vergi oranının yüzde 45′ten yüzde 40′a çekilmesini amaçlayan vergi planı sterlinin çökmesi ile geri çekildi. 



İngiltere vergi planını sterlinin çökmesi üzerine geri çekti. Truss ve Maliye Bakanı “Vergi paketini geri çekmenin daha mantıklı olacağına karar verdik” dedi.

Birleşik Krallık hükümeti Pazartesi günü, halkın tepkisi ve büyük piyasa çalkantılarından sonra açıklanan vergi indirimlerini kadırma kararı aldı. Hamle, “kesinlikle bağlı” olduğunda ısrar eden yeni Başbakan Liz Truss için büyük bir U dönüşünü temsil ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön