24 / 04 / 2024

2020 yeni yasal düzenlemeler

2020 yeni yasal düzenlemeler

2019'da toplam cirosunu artıran perakende sektörü, AVM kiralarının liraya dönmesiyle moral buldu. 2020 gündemlerinde yeni yasal düzenlemeler ve verimli büyüme var...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki haksız rekabetin önüne geçebilmek için zincir marketlere birtakım yasal zorunlulukların getirilmesini talep etti.

Kiracı ve ev sahiplerine son dakika uyarısı: Tahliye taahhüdünde bunlara dikkat! Planlar suya düşebilir! 

Yüzde 25 zam sınırına uymak istemeyen bazı konut sahipleri çeşitli gerekçelerle dava yoluna gidiyor. Avukat Zühal Akbel, hukuki sorunlara çözüm arayan kiracı ve konut sahipleri için yeni yasal düzenlemeler ve uygulamalar ile ilgili konuştu. İşte detaylar...

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayı ile birlikte günlük kiralık evlere yeni yasal düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.

Kiracılar ne yapacağını şaşırdı! Ev sahipleri kuralları kulak arkası ediyor!

Kira artış oranı yeni yasal düzenleme getirilmişti. Kira artışı yüzde 25’i geçmeyecekti. Ancak bu yasal düzenleme ev sahipleri tarafından kulak arkası edilmeye başlandı. İşte detaylar!

Türkiye'deki kripto para yatırımcılarını çok yakından ilgilendiren gelişme! BDDK Başkanı resmen açıkladı

Kripto paradaki deprem devam ediyor. Türkiye’de ise kripto parada yeni yasal düzenlemeler için adımlar atılıyor. BDDK Başkanı konu ile ilgili yeni açıklamada bulundu. İşte detaylar…

Yeni Gimat GYO 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucu!

Yeni Gimat GYO'nun'nun 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Şirketin 2020 yılına ait, toplantı tutanağı ve E-hazirun cetveli yayınlandı. 

Yeni Gimat GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Yeni Gimat GYO'nun 2020 yılı karının dağıtımına ilişkin olarak alınan Genel Kurul kararı doğrultusunda, kar dağıtımının 30 Mart 2021 tarihinde yapılmasına karar verildi.

Yeni Gimat GYO 2020 yılı kar dağıtım teklifi!

Yeni Gimat GYO 2020 yılı kar dağıtım teklifi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. 

Yeni Gimat GYO 2020 yılı faaliyet raporu!

Yeni Gimat GYO, 2020 dönemine ait finansal raporunu, faaliyet raporunu ve sorumluluk beyanını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı. 

Arazilere devlet desteği geldi!

Yeni yasal düzenleme ile arsa sahiplerinin talebi doğrultusunda toplulaştırma uygulaması yapılabilecek.

Yeni Gimat GYO 2020'de 594 bin 490 TL kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı içerisinde şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 594.390 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

Yeni Gimat GYO'nun 2020 yılı 3. çeyrek faaliyet raporu!

Yeni Gimat GYO'nun 1 Ocak 2020 - 30 Eylül 2020 ara dönemine ilişkin finansal tablo, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını yayınladı...

2020 yeni yasal düzenlemeler Haberi

2020 yeni yasal düzenlemeler

Perakende sektörü sessiz bir değişim ve dönüşüm içinde. Gündeminde de çok şey var. Ancak 2019’un ikinci yarısında açıklanan Perakende ve Hal Yasası, kira kontratları, KDV oranlarının düşürülmesi bir yana koyulursa, asıl hikaye e-ticaretin getirdiği değişim ile müşterilerin talep ve alışkanlıklarındaki değişikler... Örneğin müşteriler aylık alışveriş yapmak yerine ihtiyaçlarını anlık olarak hemen karşılamak istiyor. Marketlerden de bu hızlı servisi sağlayacak düzenlemeler yapmalarını bekliyorlar. Diğer taraftan marketlerde kendi yörelerine ait ürünleri daha fazla görmek istiyorlar. Sadece moda alanında değil, market alışverişlerinde de insanlar daha fazla çeşit talep ediyor. Zaten sektör temsilcilerinin anlattıkları da bu değişimi ortaya koyuyor. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, müşterilerin artık marketlerde daha az zaman geçirip işlerini çabuk halletmek istediğini söylüyor. BMD Başkanı Sinan...