20 / 04 / 2024

2023 mesleki eğitim desteği

2023 mesleki eğitim desteği

Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimle ilgili işverenlere verilen devlet desteği asgari ücrete gelecek zamla birlikte artacak. Meslek lisesi öğrencileri, çıraklar, kalfalar ve mühendislik fakültesi öğrencileri bu haberi bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim dönemi başlamadan önce o yıla ait eğitim öğretim takvimini yayımlıyor. Buna göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısında toplam 9 günlük tatil olduğu kaydedildi.

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) KYK yurtlarına dair son açıklamaları sonrasında öğrenci burslarına olan ilgi arttı. Ön lisans ve lisans öğrenci adayları için üniversiteler kapılarını yeniden açtı. Özellikle başka bir şehirde eğitim gören öğrenciler bu tarihleri merakla araştırıyor.

KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını resmen açıkladı. Peki KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Üniversite adaylarının gözleri okul ücretlerine çevrildi: İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri

Son dönemde üniversite adaylarının gözleri, tercih döneminde okul ücretlerine çevriliyor. Peki hangi vakıf üniversitesinin ücreti ne kadar, kaç TL? İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir beklenen 2023 LGS sonuçlarının nihayet açıklandığını duyurdu. Bugün yaptığı paylaşım ile sonuçların açıklandığını duyuran Bakanlık, öğrencilere ve ailelerine tebriklerini iletti.

Eğitim-iş sendikasının hangi illerde yetkili olacağı belli oldu! İşte detaylar

Eğitim-İş Sendikası 2023 yılında yetkili olduğu il ve ilçeler hakkında bir açıklama yaptı. Sendika İzmir, Kocaeli, Antalya ve birçok ilde yetkili olarak belirlendi. Buna göre Eğitim-İş Sendikası’nın giderek büyüdüğü gözler önüne serildi. 

2023 KPSS başvuru ücreti belli oldu! KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ücreti peş peşe açıklandı!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuru ücretleri belli oldu. Peki, KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi ücretleri ne kadar oldu?

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı süreci 18 Mayıs'ta başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na ilişkin sürecin 18 Mayıs 2023 tarihinde başlayacağını, 30 Mayıs-9 Haziran'da başvuruların alınacağını, 19 Kasım tarihinde yapılacak sınavın sonuçlarının 24 Kasım tarihinde açıklanacağını bildirdi.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri başvurularında yaş şartı değiştirildi! Hizmet süreleri de düzenlendi!

2023 yılında gerçekleştirilecek Polis Meslek Eğitim Merkezi başvurularında yaş şartı ve hizmet süreleri düzenlendi. İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sözleşmeli Personel kadro dağılımı belli oldu! Son Başvuru 30 Mart 2023!

Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı yapacak. İlana son başvuru tarihi 30 Mart 2023 olarak belirlendi. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığından resmen 2023 müjdesi! KPSS şartsız personel alacak! Bir bir açıklanan bu tarihleri kaçırmayın

Milli Eğitim Bakanlığından resmen 2023 müjdesi! KPSS şartsız personel alacak... Bir bir açıklanan bu tarihleri kaçırmayın...

2023 mesleki eğitim desteği Haberi

2023 mesleki eğitim desteği

Asgari ücret kulislerde konuşulduğu gibi 9 bin liraya çıkarsa en düşük çıraklık maaşı 1350 lira olacak. Kalfalık ücreti ise 4500 liraya çıkacak.   Mesleki eğitim gören, staj yapan öğrencilerin işletmesinde bu eğitimi tamamlamasını sağlayan işverenlere devlet desteği 2022-2023 eğitim yılında da devam edecek. Asgari ücrette beklenen artış binlerce öğrencinin alacağı çıraklık ücretini de artıracak. Dünya Gazetesi'nden Tuğrul Belli çıkarlık eğitimi ile ilgili devlet desteklerini ve mesleki eğitim alan öğrencilerin aldığı ücretleri kaleme aldı.

Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin ücretlerinin tamamı işverenlere, destek olarak verilecek. Diğer eğitim kurumlarında / okullarda öğrenim gören ve işletmelerde staj yapacak öğrencilere ise işletmedeki çalışan sayısına göre devlet desteği tutarı değişecek. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre, aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya...