18 / 04 / 2024

23. Dünya Enerji Kongresi

23. Dünya Enerji Kongresi

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Dünya Enerji Kongresi'nin 23.'sü İstanbul'da yapılacak!

Dünya Enerji Konseyi tarafından 3 yılda bir düzenlenen Dünya Enerji Kongresi’nin 23.'süne İstanbul ev sahipliği yapıyor. Konsey Başkanı Nadeau, 2060 yılı için enerji senaryoları hazırladıklarını, bu senaryoları İstanbul’da açıklayacaklarını söylüyor.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Piyasalar, yeni kabinenin açıklanmasından sonra haftanın ilk gününde  olumlu gelişmeler oldu.  Dolar 21 TL'yi test ederken, euro 23 TL gram altın ise 1380 TL seviyesine geldi.  Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları ise görenleri şaşırtı! Dünya Altın Konseyi'nden peş peşe açıklama geldi. 

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Dolar, euro, altın, market fiyatları daha ne kadar uçacak? Tarih verildi, dünya bu raporu konuşuyor

Dünya Bankası 'Emtia Piyasalarında Görünüm' adlı rapor yayınladı. Raporda, gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin 2024 yılının sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıca ekonomideki dalgalanmanın da süreceği vurgulandı.

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye iki kredi!

Dünya Bankası, Türkiye'de deprem, enerji ve iklim konularında kullanılmak üzere toplam 400 milyon dolar değerinde 2 ayrı krediyi onayladı.

Tosyalı Holding'ten Cezayir’de dünya rekoru!

2018 Kasım'da MIDREX teknolojisi kullanarak dünyanın en büyük DRI modülünü devreye sokan Tosyalı Algérie, henüz iki senelik faaliyet süresine rağmen tek bir DRI modülü ile 2,23 milyon ton/yıl üretim rakamına ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırdı.

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

İzocam Dünya Tasarruf Günü'nde sıfır enerji binalara dikkat çekiyor!

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Dünya Tasarruf Günü, enerjisinin dörtte üçünü ithal eden ülkemiz için ayrı bir öneme sahip…

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

TOKİ ile Dünya Bankası yeşil binalar konusunda iş birliği antlaşması imzaladı!

TOKİ ile Dünya Bankası arasında, enerji verimliliği ve yeşil binalar konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. TOKİ Başkanı Turan, imza töreninde, Dünya Bankası ile geçmişten gelen ilişkilerini daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.

23. Dünya Enerji Kongresi Haberi

23. Dünya Enerji Kongresi

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu. Yetkililer, iki ülke arasında sağlanan mutabakat kapsamında Rusya, 4 üniteden oluşacak toplam 4.800 megawatt (MW) kurulu güce sahip ve 20 milyar dolara mal olacak Akkuyu Nükleer Santrali’nin hızlandırılması konusu Erdoğan-Putin görüşmesinin ana gündem maddelerinden biriydi. Proje takviminde, Türkiye Atom ve Enerji Kurumu’ndan (TAEK) inşaat lisansının 2015 sonunda alınması, ilk ünite inşaatının Ocak 2016’da başlaması ve santralin 2022’de devreye gireceği belirtilmişti. Ancak 24 Kasım 2015’te yaşanan uçak kriziyle, proje yavaşladı ve bitiş tarihi tehlikeye girdi. Konu hakkında bilgi sahibi bir Türk yetkili, “Projede ciddi gecikme oldu. Nükleer santral Türkiye için kritik önemde. Putin-Erdoğan görüşmesinde bu projenin hızlandırılması için gerekli iradenin ortaya konulması...