29 / 03 / 2024

2b kanun teklifi

2b kanun teklifi

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, büyük bir kitlenin yaşadığı mülkiyet sorununun çözümlenmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Bu kanun teklifinin gündeme alınması için mecliste konuşma yaptı..

2b arazileri satışları ile ilgili kanun teklifi verildi!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2-B arazilerinin, hak sahiplerinin durumuna göre bedelsiz, Emlak Vergisi değeri ya da rayiç bedel üzerinden satılması için kanun teklifi verdi...

İYİ Parti'li Kürşad Zorlu'dan TOKİ'den şehit ailelerine ev verilmesi için kanun teklifi!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, şehitlerin bakmakla yükümlü olduğu ailelerine konut imkanı sağlanmasına ilişkin kanun teklifi verdi. 

İkinci EYT mağdurları için kanun teklifi Meclis'te! Kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş... SON DAKİKA!

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni kanun teklifi Meclis'e gitti. Peki teklifte neler var? İşte detaylar...

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Meclis Genel Kurulu’nda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmeler sona erdi.

Son dakika: Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu! 

Evlenecek çiftlere sağlanacak 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi desteğinde son dakika gelişmesi.... Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu! 

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Kentsel dönüşümde sınırlar yeniden belirleniyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

SON DAKİKA: Kentsel dönüşüm kanun teklifi Meclis'te!

Son dakika gelen haberlere göre, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi", Meclis Başkanlığına sunuldu. İşte detaylar...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Buna uymayanlara 500 bin TL ceza!

TBMM Genel Kurulu tarafından, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Buna göre bu kurala uymayana 500 bin TL ceza kesilecek.

15 bin lira ikramiye için kanun teklifi Meclis'te!

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, gaziler,  şehit yakınları ve vazife malullerine, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla, 15 bin Türk Lirası ikramiye verilmesi için Meclis'e kanun teklifi verdi.

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Kira fiyatlarındaki yükselişe acil çözüm bulunmasına ilişkin çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutu olmayan vatandaşlara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde artık 3'te 2 çoğunluk aranmayacak! Kanun teklifi geliyor: Salt çoğunlukla karar alınacak!

Kentsel dönüşümde 3'te 2 çoğunluk şartı resmen tarih oluyor. Kanun teklifi bu hafta Meclis'e sunuluyor. İşte detaylar...

Meclise Sunulan Ek Bütçe Kanun Teklifi Sonuçlandı mı? Hangi Gerekçelerle Sunuldu ve Ne Kadar Ödenek Talep Edildi?

Meclis Başkanlığı'na sunulan tekliflerden biri de Ek Bütçe Kanun Teklifi oldu. Bu teklif, Merkezi Yönetim Bütçesine 1 trilyon 119 milyar liralık ek ödenek beklemektedir. Ek ödenek ihtiyacı bazı gerekçeler gösterilerek Meclis’e taşınmıştır. Ek Bütçe Kanun Teklifi neden sunuldu, sonuç ne oldu?

'Emeklilere asgari ücret kadar bayram ikramiyesi' kanun teklifi resmen Meclis'te! Bayram öncesi son dakika bombası! 

Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını araştırırken, Kurban Bayramı’nda emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için Meclis'e kanun teklifi verildi. İşte ayrıntılar...

2b kanun teklifi Haberi

2b kanun teklifi


İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, büyük bir kitlenin yaşadığı mülkiyet sorununun çözümlenmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Bu kanun teklifinin gündeme alınması için mecliste konuşma yaptı.


Kanun teklifinin, 2/B arazilerinde hak sahibi olup da başvuru yaptığı ya da başvuru yapmadığı hâlde ödemelerini süresinde yaptığı ya da yapamadığı hâlde çeşitli nedenlerle 2/B konusunda hak sahibi olma hakkını kaybeden vatandaşlarımızın yeniden hak sahibi olmasını sağlamaya yönelik olduğunu belirten Hamzaçebi, "Kanuni ve ek süreler içerisinde vatandaşlarımız başvuru yapmış olabilir ama ödemesini aksatmış olabilir, kanuni veya ek süreler içerisinde hiç başvuru yapmadığı için doğal olarak hak sahibi olmamış olabilir. Bütün bu vatandaşlarımıza yeniden 2/B kanunu uygulamasıyla ilgili olarak bir hak vermek amacıyla söz konusu kanun teklifini vermiş bulunuyorum.


Bu çerçevede kanun teklifiyle önerdiğim şudur: Kanunun...