29 / 03 / 2024

2b satışında son gün ne zaman

2b satışında son gün ne zaman

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Konut dışı gayrimenkul satışında son 12 yılın rekoru! 

Son zamanlarda konut ve gayrimenkul yatırımı ile ilgili araştırmalar hız kazanırken, konut dışı gayrimenkullerin satışlarındaki artış dikkatleri çekti. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konuyla ilgili rakamları verdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Günkon Dalyan Villaları'nda son 3 fırsat villa!

Günkon İnşaat tarafından hayata geçirilen Günkon Dalyan Villaları'nda son 3 fırsat villanın satışı devam ediyor. Peki Günkon Dalyan Villaları ne kadar? İşte Günkon Dalyan Villaları ile ilgili detaylar...

Ataköy Prestij Konakları'nda son fırsat daireler!

Rubenis İnşaat tarafından Ataköy dokuzuncu etapta inşa edilen Ataköy Prestij Konakları'nda son fırsat dairelerin satışları devam ediyor.  Peki Ataköy Prestij Konakları'nda daire fiyatları ne kadar? Ataköy Prestij Konakları ile ilgili detaylar..

Reyyan Konutları'nda son 4 daire! 2 ay sonra teslim!

Reyyan Konutları'nda son 4 dairenin satışı devam ediyor. Yuvacık Reyyan Konutları'ndan yüzde 35 peşinatla konut sahibi olunabiliyor...

Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu mu? ? 2023 vergisiz telefon satışında son dakika gelişmesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası  vergisiz cep telefonu satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek? 2023 vergisiz telefon satışında son dakika gelişmesi!

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Gümüşte yükseliş tam gaz! Gümüş fiyatlarında son dakika! 17 Haziran 2022 gümüş fiyatları ne kadar?    

Gümüş fiyatlarında son günlerde düşüşler yaşanıyordu. Ancak, Fed'in faiz kararının ardından gümüşte yükseliş başladı. Peki gümüş fiyatları bugün kaç lira? Gümüş alış satış fiyatı ne kadar? İşte 17 Haziran 2022 son dakika gümüş fiyatları..

TOKİ'nin indirimli satışlarında son gün belli oldu! TOKİ'den önemli duyuru

TOKİ'nin Türkiye'nin farklı illerinde satışa çıkardığı gayrimenküller için başlattığı indirimli satış kampanyasında sona gelindi. TOKİ, indirim kampanyasından faydalanmak istyenler için duyuru yaptı. TOKi indirim kampanyasında son gün ne zaman belli oldu.

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Kripto piyasasında son durum: Analistler ne diyor?

Türkiye’deki Thodex krizi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazançlarıyla ilgili vergi planı, kripto paralarda sert satışlar yarattı. Peki kripto piyasasında son durum ne? Analistler ne diyor?

2b satışında son gün ne zaman Haberi

2b satışında son gün ne zaman


2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin faydalanabilmesi için başvuru ve ödeme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Kamuoyunda 2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun uyarı kapsamında, Hazine adına orman sınırları dışındaki hak sahiplerine satışı uygulaması sürüyor.

Yüzde 50 indirimli, 6 yıl vadeli

Tarımla geçimini sağlayan vatandaşlara ve çiftçilere belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan tarım arazileri hak sahiplerine rayiç bedellerinin yüzde 50'si oranında indirimli ve faizsiz 6 sene vadeli şekilde satılıyor.

7 yılda 556 bin 2B arazi satıldı

Bu kapsamda 2012'den bu zaman kadar 791 bin hak sahibine yaklaşık olarak 556 bin 2B taşınmazı yapıldı. Toplam değeri 11,8 milyar lira olan satış bedelinin 8,8 milyar lirası tahsil edildi, geri kalan bedel de taksitler halinde ödeniyor.

Tarım...