26 / 04 / 2024

2bde proje alanı onaylanan yerler

2bde proje alanı onaylanan yerler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2B' de proje alanı onaylanan yerleri Antalya, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Sakarya ve Samsun olarak belirledi. Bu şehirlerde 2B taşınmazlarının devir işlemleri devam ediyor...

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

Ümraniye'de yapımı devam eden Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından tanıtıldı. Yıldırım, 6 yeni kentsel projesini de açıkladı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Esenler Güney Proje Alanı altyapı inşaatı ihalesi bugün!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Genel Altyapı İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekarelik alan Kanal İstanbul için özel proje alanı ilan edildi!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Tatarcık Bölgesi “Özel Proje Alanına” İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Boğaçay Özel Proje Alanı'nın yapılaşmaya açılmasına iptal kararı!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Boğaçay Özel Proje Alanı (ÖPA) olarak belirlenen bölgenin yapılaşmaya açılmasıyla ilgili geçtiğimiz yıl aldığı karar, mahkemece iptal edildi.

Türkiye'de 46 bin hektar yeni yerleşim alanı belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, konut üretiminde afetlere dayanıklılık, enerji verimliliği ve kalite standartlarının geliştirilmesi hedefiyle 30 ilde 152 kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı, 53 ilde 240 riskli alan, 7 ilde ise 10 yenileme alanı ilan edildi...

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Kayseri Erkilet Dere Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Kocasinan Belediyesi, Eylül ayı birinci oturumun ek meclis toplantısını yaptı. Gündem maddeleri arasında yer alan Erkilet Dere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilmesi konusu, görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

Trabzon'un yeni otopark alanı 25 milyon TL'ye kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Hacıkasım Mevkii Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) üzerinde tam otomatik katlı otoparkın inşaatına hızla devam ediyor. Proje alanının 25 milyon TL'ye kamulaştırıldığı açıklandı.

Antalya Boğaçay özel proje alanı yapımı ihalesi 5 Nisan'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesinde bulunan 21523 ada 1, 2, 3 ve 4 parsel numaralı taşınmazlar üzerine İDARE tarafından onaylanacak Arsa satışı karşılığı Boğaçay Özel Proje Alanı Yapımı Projesine Uygun İnşaat ve düzenleme ihalesini 5 Nisan'da yapacak.

Antalya Çalkaya kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 30 yıllık Aksu Çalkaya sorununu çözecek tarihi bir karar alarak, bölgeyi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan etti.

Ankara Kurtuluş ve Gazipaşa kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Ankara İli, Beypazarı İlçesi, Kurtuluş ve Gazipaşa Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildi.

Isparta Yeni Otogar Yaşam Alanı'nın inşaatı başlıyor!

Isparta Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Yeni Otogar Yaşam Alanı'nda inşaat çalışmaları başlıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, proje alanını inceledi.

Ankara ve Malatya'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki bazı alanları riskli alan, Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki bazı alanları ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak belirledi.

2bde proje alanı onaylanan yerler Haberi

2bde proje alanı onaylanan yerler


2B'de proje alanı onaylanan yerler!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 8 ilde (Antalya, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Sakarya ve Samsun) bazı 2B alanlarında proje alanı onaylandı. Bu alanlarda kentsel dönüşüm uygulanması amacıyla 2B taşınmazlarının devir işlemleri de devam ediyor.


Ormana dönüştürülmesi artık mümkün olmayan bu alanlardaki çarpık kentleşme, kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülememesi gibi sorunlar kentsel dönüşüm projeleri ile ortadan kaldırılıyor.


Kullanıcısı oldukları taşınmazlar proje alanlarında kalan vatandaşların da süresi içinde Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. 


Proje alanında kalan taşınmazlar kişilerin hakları da belirtilmek suretiyle devredilecek. Hak sahipleri, proje uygulayan idareden yapılan imar planı sonrasında yerini doğrudan satın alabileceği gibi kentsel dönüşüm uygulanması halinde ise taşınmazın sahibi olarak paylarını alabilecek.



Nagihan...