29 / 03 / 2024

3. Havalimanı nerede yapılıyor

3. Havalimanı nerede yapılıyor

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesine ve dünyanın en büyük havalimanına olma özelliğine sahip olacak 3. havalimanı projesi hızla ilerleiyor. Peki 3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?

3. Havalimanı için sermaye artırımı!

Üçüncü Havalimanı'nı inşa eden şirket İGA sermayesini 1.95 milyar TL artırdı. Firmaların fon ihtiyacını karşılamak için sermaye artırımına gidildiği açıklandı.

3. Havalimanı uzaydan da göründü!

Türkiye'nin en önemli mega projeleri arasında yer alan İstanbul'un Yeni Havalimanı uzaydan da göründü. İşte, 3. Havalimanı'nın uzaydan görüntüsü...

3. Havalimanı kamulaştırma bedelleri ödendi!

Kamulaştırma bedellerinin ödendiği 3. Havalimanı'nda çalışan sayısı 3 bine yaklaştı. 80 bin dönüm alan üzerine kurulacak olan 3. Havalimanı 6.5 milyon metrekare apron ile dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak...

3. Havalimanı'nda zemin çalışmaları sürüyor!

Türkiye'yi ve İstanbul'u dünya hava trafiğinin en önemli merkezi konumuna getirmesi beklenen İstanbul'daki yeni havalimanında zemin çalışmaları sürüyor. Havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2017'de hizmete girecek

3. havalimanı kredi anlaşması Mayıs ayında yapılacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı için 750 milyon euroluk köprü kredisi aldıklarını söyledi. Özdemir, "4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasını da mayısta yapacağız" dedi

3. Havalimanı trenine 9 talip var!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüt ve mühendislik projelerinin hazırlanması için ihale açtı.

3. Havalimanı raylı sistem ihalesine 9 teklif geldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüt ve mühendislik projelerinin hazırlanması ihalesine 9 firma teklif verdi..

Banu Evleri 3 Ispartakule nerede?

37 adet 2+1 ve 37 adet 3+1 daireden oluşan Banu Evleri 3 Hasanoğlu İnşaat imzası ile meydana geliyor. 2+1 ve 3+1 daire tiplerine sahip proje Banu Evleri 3 Ispartakule nerede?

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. havalimanı yapılmazsa şu an uçan sektör yok olur!

İstanbul’un 3. havalimanı inşaatına CEO olarak transfer olan Yusuf Akçayoğlu "Böyle bir mega havalimanı havacılık endüstrisinin olmazsa olmazı. Yoksa THY'nin büyümesini engellemiş olursunuz. Bu onu takip eden özel havayollarının da yok olması demek" dedi.

3. Havalimanı nerede yapılıyor Haberi

3. Havalimanı nerede yapılıyor

İGA tarafından İstanbul'da hayata geçirilen ve Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan 3. havalimanı projesi yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. 


İGA, İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl boyunca işletmesini yapmak üzere 7 Ekim 2013 tarihinde kuruldu. 3. havalimanı İstanbul'un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda inşa ediliyor. 3. havalimanı tamamlandığında doğrudan 100 bin, yan sektörlerle birlikte 1,5 milyon kişiye yeni istihdam alanı sağlamış olacak. 


3. havalimanı kaç etapta tamamlanacacak?

3. havalimanı projesi 4 fazda tamamlanacak. 3. havalimanının 1'nci fazı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak. 1'nci faz 90 milyon yıllık yolcu kapasitesine sahip olacak. 1'nci fazın B bölümü ise 2020 yılı içinde hizmete sunulacak. Dev projenin 2'nci ve 3'ncü fazı 2022...