29 / 03 / 2024

3. Havalimanı kamulaştırma bedelleri ödendi!

3. Havalimanı kamulaştırma bedelleri ödendi!

Kamulaştırma bedellerinin ödendiği 3. Havalimanı'nda çalışan sayısı 3 bine yaklaştı. 80 bin dönüm alan üzerine kurulacak olan 3. Havalimanı 6.5 milyon metrekare apron ile dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak...




Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar  Hüseyin Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanında yer tesliminin 1  Mayıs itibarıyla resmen yapıldığını belirterek, "Havalimanının temeli de yakın zamanda atılacak" demişti. Henüz tarih belirlenmediğini belirten  Yıldırım, kredi sözleşmesiyle ilgili de bir sıkıntı olmadığını dile getirdi.


Toplu Konut İdaresi Emlak Dairesi Başkanlığı Arsa Üretim Şube Müdürü  Ali Kurt'tan aldığımız bilgiye göre Üçüncü Havalimanı projesi için Toplu  Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kamulaştırılan bölgeler için  kamulaştırma bedelleri ödendi. 


Arazi üzerinde düzenleme çalışmalarının sürdüğü 3. Havalimanı'nda çalışan sayısı 3 bine yaklaştı. 80 bin dönüm alan üzerine kurulacak olan 3. Havalimanı 6.5 milyon metrekare apron ile dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak.


Hafriyat faaliyetinde 700 kamyonun çalıştığı 3. Havalimanı'nda  kamyon sayısı 1.200’e çıkacak. 3. Havalimanı'nda; 500 uçak park kapasitesi, 8 kontrol kulesi, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, her türlü uçak tipine uygun müstakil 6 pist, 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 terminal binası, 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark yer alacak.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön