23 / 04 / 2024

3 zamanlı elektrik tarifesi

3 zamanlı elektrik tarifesi

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Peki, çok zamanlı elektrik tarifesi nedir? Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Elektrik kesintisi mi olacak? İşte 3 Haziran Cumartesi elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da elektrik kesintisi olacak mı? Elektrik kesileceğinin yaşanacağı ilçeler tek tek araştırılıyor. 3 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte ayrıntılar!

Elektrikler kesilecek! Nerede elektrikler kesilecek? 3 Mayıs 2023 elektrik kesintisi olacak ilçeler!

BEDAŞ, İstanbul’da yarın yani 3 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

Homend elektrik süpürgelerinde dev fırsat! 3.498 TL'lik indirim başladı! İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Homend elektrik süpürgelerinde 15 Mayıs tarihine kadar geçerli dev kampanyayı başlattı. Homend Hurriclean Multi Siklon Süpürge, Dustrider Dikey Süpürge ve Alex Laser Robot Süpürge modellerinin bir arada alımına 3.498 TL indirim uygulanıyor. İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Elektrik mühendislerinden fatura uyarısı: Tek zamanlı tarifeye geçin!

Yeni yıldan beri geçerli olan "kademeli tarife" ile elektrik faturaları iyice kabaran vatandaşlar, bu defa EPDK'nın duyurduğu "tek zamanlı" ve "çok zamanlı" tarifeler sebebiyle sıkıntı yaşıyor. Peki elektirik tarifelerinde vatandaş nasıl bir yol izlemeli?

Elektrik faturaları 3 ay ertelenecek! İşte nedeni!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından son dakika açıklaması geldi. Yapmış olduğu açıklamada afet bölgesi ilan edilen illerde vatandaşların 3 ay boyunca elektrik faturalarının erteleneceğini aktardı.

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenenlerin elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek!

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek.

3 ilde 3 milyon ev için elektrik üretiliyor!

Türkiye'nin toplam rüzgar kurulu gücü, 2016 sonu itibarıyla 6 bin 106 megavata kadar ulaştı. İzmir yaklaşık 1,3 milyon, Balıkesir 1 milyon, Manisa ise 753 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak miktarda elektrik üretiyor.

Antalya Kepez Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 3 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Kepez, Döşemealtı ve Konyaaltı İlçeleri sınırları arasında Elektrik Enerji İletim Hattı yapılmasını planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 3 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

10 Mart'ta 3 ilde elektrik kesintisi!

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Ankara, Karabük ve Zonguldak'ın bazı ilçelerine 10 Mart'ta elektrik verilemeyecek.

İstanbul elektrik kesintisi 3 Mart 2016 kesinti saati!

3 Mart 2016 tarihinde "Planlı Elektrik Kesintisi Programı" kapsamında İstanbul'da yer alan bazı ilçelere enerji verilemeyecek. İşte İstanbul elektrik kesintisi 3 Mart 2016 kesinti saati...

İstanbul elektrik kesintisi 3 Şubat kesinti saati!

3 Şubat 2016 tarihinde "Planlı Elektrik Kesintisi Programı" kapsamında İstanbul'da yer alan bazı ilçelere enerji verilemeyecek. İşte İstanbul elektrik kesintisi 3 Şubat kesinti saati...

İstanbul'da elektrik kesintisi 3 Şubat 2016!

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Üsküdar ve Pendik'in bazı mahallelerinde planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında, 3 Şubat Çarşamba günü elektrik verilemeyeceği bildirildi.

3 zamanlı elektrik tarifesi Haberi

3 zamanlı elektrik tarifesi

Çok zamanlı elektrik tarifesi nedir?

Elektrik tarifeleri tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak iki şekilde kullanılabiliyor. Günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisine farklı fiyat olarak uygulanan tarife çok zamanlı tarife olarak ifade ediliyor.


Bu tarife kapsamındaki abonelerin faturaları, belirlenen zaman dilimlerindeki tüketimleri ile bu zaman dilimlerinin fiyatları dikkate alınarak düzenleniyor.


Çok zamanlı tarife uygulamasında zaman dilimleri saat 06:00-17:00 arası gündüz, saat 17:00-22:00 arası puant , saat 22:00-06:00 arası gece dönemi olarak belirleniyor.


Günlük tüketimin düşük tarife uygulanan saat dilimi olan 22:00 - 06:00 saatleri arasına kaydırılması halinde oranda faturalarınız düşük oluyor.


Çok zamanlı tarifeden enerji almak için ne yapılması gerekir?

Çok zamanlı tarifeden enerji almak için, farklı zamanlardaki tüketimleri ölçmeye uygun elektronik sayaç temin edilmesi ve bir dilekçe ile bağlı olduğunuz...